dimecres, 4 de febrer del 2009

Noves generacions i rareses.











Avui tenia una reunió de feina força important i interessant. No és broma, per un cop parlo seriosament.
Mentre encara hi era, em truca l’Albert Cama:
-No tinc gaire bateria, hi ha una glaucoides al port de Cambrils!
Un cop acabada la reunió, sense ni temps de canviar-me, deixar el cotxe de la feina, agafar la moto, recollir la filla a l’escola, portar-la a judo i, ràpidament, cap a Cambrils falta gent, això sí, sense cap mena d’aparell i vestit encara de forestal...
Ha pagat molt la pena. No sols per l’ocell, ja que veure un Gavinot polar, Larus glaucoides, ha estat per a mi una espècie nova, cosa que no feia des de feia molt de temps. És el problema de no viatjar gaire.
Deia que no sols per l’ocell, o els ocells, ja que hem vist altre cop moltes gavinetes de tres dits, un parell de cendroses, una argentada, xatracs bec-llargs, etc.
El que més m’ha agradat és conèixer una part de la nova generació d’ornitòlegs, hi havia concentrats el Marc Gàlvez, l’Oriol Clarabuch, el Joan Ferré, la Matxalen Pauy, el Martí Rodriguez, el David Jiménez i el mateix Albert Cama, és clar. A més d’alguns altres no tan jovenets, com el Camil Albert i el Raül Aymí, els quals ja conec de fa temps i m’ha agradat molt de tornar-los a veure.
M’han deixat una bona impressió, més ben dit, boníssima. Són optimistes, treballadors i molt ben preparats. Crec que els ornitòlegs “vells” com jo, ja podem començar a pensar en la jubilació, aquesta gent que vénen darrere nostre ens deixaran ben aviat en ridícul. A manca d'equip decent per a fotografiar ocells, he fotografiat ocellaires, aquí els teniu, fan goig, no?
He fet una “fotomòbilscope” , que no és el primer cop que faig, del Gavinot en qüestió, mercès a un Swarovski que hi havia per allí –hi havia uns quants telescopis parats, generosament a punt per a que mirés qui no portava res, com jo.
Afegirem un parell de digiscoping que vaig fer ahir de gavineta de tres dits, i ja tenim una mica de post gràfic decent.
Aquesta trucada i aquesta anècdota d'avui m'ha fet reflexionar sobre els amics i l'amistat, crec que el terme "vell amic" està sobrevalorat, m'explico;
Se suposa que un vell amic, pel fet de ser-ho, és millor.
Això, de vegades, és veritat, en el meu cas, el Manel Concernau, per exemple.
Però no és condició necessària ni suficient. Hi ha vells "amics" -hauria de dir coneguts- als quals no caldria que ens trobéssim tan sovint.
I, en canvi, hi ha amics nous que, de seguida, se't revelen com a bons amics. Crec que l'Albert n'és un cas paradigmàtic.
Ens vam conèixer l'any passat, tot just, amb el cens de Gavina capnegre. I, en les poques ocasions que he compartit amb ell, m'ha demostrat que és una persona amb la qual cal comptar. És un jove sobradament preparat, en sap, s'explica bé, és entusiasta, optimista i, si els detalls són els que ens demostren les coses, avui ha gastat fins i tot la bateria del seu mòbil per tal de trucar als seus amics i que tothom pugui gaudir del Gavinot polar.
En poca estona, ens hem ajuntat al far del port una dotzena d'ornitòlegs abillats amb tota mena de gadgets i estic segur que, amb la divulgació que n'ha fet, demà encara en seran més, els que podran "bimbejar" aquesta nova espècie.

1 comentari:

Josep ha dit...

Els mitjans del Grupo Godó, així com la Brunete Mediàtica, posen el crit al cel pels diners que la Generalitat dóna a la gent que fa estudis d'ornitologia i d'altres ciències de la vida.

Ho troben un malbaratament inncessari, que només serveix per a enriquir els amiguets.

Que n'és de fàcil criticar!

Potser també us interessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

La Mussara.

La Mussara.
El 2007 va nevar poquíssim, potser l'ùnic dia va ser aquest, aquí la Mussara des del cel.

El Prat.

El Prat.
El poble de Pratdip a la nit, amb la muntanya de Cabrafiga darrere.

Baguerge.

Baguerge.
A la Val d'Aran tots els pobles són bonics, en aquest, per exemple, amb una curta excursió amb raquetes de neu, gaudim d'una vista de postal, amb l'Aneto al fons.

Santa Margalida.

Santa Margalida.
Aquest és l'objectiu de l'excursió amb raquetes, una petita ermita rodejada de neu.

Pilar al Cavall Bernat.

Pilar al Cavall Bernat.
Al Cavall Bernat de Montserrat, membres de la Colla Vella vam clavar un pilar espectacular. La foto és del Francesc Cucurull, és clar.

Aguait als Aiguamolls del Pla.

Aguait als Aiguamolls del Pla.
Els ja ex-merdamolls són la nostra petjada més visible sobre el paisatge, sens dubte.

Bosc del Vilalta, a Farena.

Bosc del Vilalta, a Farena.
A Farena, les nostres gestions van fer que la FTP adquirís el Bosc del Vilalta.

Plafó a la Sallida.

Plafó a la Sallida.
El Manel Concernau va fer els plafons explicatius de la Sallida, a Montblanc.

Huayna-Potosí.

Huayna-Potosí.
Amb uns companys de Girona, el Quim Tell entre ells, vam fer cim al Huayna-Potosí, de 6.088m. als Andes de Bolívia, el 1992.

Cim del Mont-blanc.

Cim del Mont-blanc.
Amb el Romuald Fonts, vam fer el Mont-blanc el 1992, com es pot veure, el dia era magnífic.

Segon intent al Matterhorn.

Segon intent al Matterhorn.
En un segon intent, el 2007, ja vam poder fer cim. El temps, com es pot observar, va ser molt millor.

Dos de nou amb folre.

Dos de nou amb folre.
Ser de Ca la Gallineta i pertànyer a la Colla Vella dels Xiquets de Valls ja és en sí mateix un motiu d'orgull, però haver format part d'aquest castell és assolir el cim. Foto: Colla Vella.

Gangues

Gangues
Si la foto del falcó cama-roig es veu malament al llibre, aquesta de dues gangues a Alfés es veu encara pitjor, avui li puc fer una mica de justícia. Foto feta en completa llibertat, amb el Dyane6 com a aguait.

Niu de Perdiuera

Niu de Perdiuera
Aquest niu, al Camp de Tarragona, és el més famós de perdiuera de Catalunya, les fotos que en va fer l'Oriol Alamany s'han publicat a moltíssims llibres. Nosaltres també en vam fer algunes des del mateix aguait, encara que la qualitat no és la mateixa, és clar.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.
A l'escola Puigcerver, de Reus, durant un temps vam formar part de l'AMPA, entre les activitats que vam fer hi va haver aquesta excursió al delta de l'Ebre.

Curset d"ornitologia a Montblanc.

Curset d"ornitologia a Montblanc.
Hem fet diversos cursets d'ornitologia, però sens dubte el que ha comptat amb alumnes de més nivell -més que jo- ha estat el que vaig fer a Montblanc, amb el CHNCB.

Colónies al Montsant.

Colónies al Montsant.
Vam fer amb l'escola Enxaneta unes colónies al Montsant que van ser tot un èxit.

Curs submarinisme.

Curs submarinisme.
Amb els companys d'Aqualatasub, vam fer el corresponent curs per a l'obtenció de l'OWD. Foto: Aqualatasub.

Grup del cens de cabra als Ports.

Grup del cens de cabra als Ports.
El cens de cabra salvatge als Ports del País Valencià, el 1988, va ser un dels meus primers treballs com a naturalista, aquest és el grup de gent que el va fer, tots de la terra excepte el J. Solé, el J. Mateos i jo mateix.

Sopar del Bou de Reus.

Sopar del Bou de Reus.
Els portadors del Bou de Reus en un sopar on, per sort, no calia agafar el cotxe per tornar a casa.

Carros de foc.

Carros de foc.
Amb bones companyies, vam fer els Carros de foc en obert el 2003, el 2010 hi tornem en Sky Runner.