dissabte, 12 de desembre de 2009

Bones festes per a tots!


Aquests dies són aquells en què tothom fa sopars i dinars abundants, fora de casa i a casa mateix. Nosaltres, dissabte, per a una celebració, vam anar a un lloc on qui va convidar feia molt temps que en tenia ganes. Jo mateix hi he estat un munt de cops, més ben dit, hi he passat per davant però mai hi havia menjat.
És el buffet de menjar català de Les Planes del Rei, a Pratdip. Un restaurant típic atípic, en un entorn excel·lent, sempre tocat del vent i amb bones vistes.
Doncs em va sorprendre, per a ser un buffet; S'hi menja bé, tots vam estar d'acord amb que els plats, variats i diversos, eren tots molt bons. Hi havia de tot, carn, peix, arrossos, amanides, embotits i postres de tota mena.
Com que és un buffet, si ets de menjar molt, com jo, ho he de confessar, et pots atipar a base de bé. He de reconèixer que, amb els dies que vénen, potser no era el millor lloc per a anar, ja que potser enguany faré el rècord d'engreixament hivernal, però vaja.
En definitiva, un bon lloc per a menjar, res a veure amb l'alta cuina, però. No cal cercar-hi esferificacions, desconstruccions ni aires de res. Allí hi menjareu un bon arròs negre, uns pebrots escalivats, bon pernil, carns a la brasa, rap, formatge a dojo, gambes, musclos...i tot de plats tradicionals catalans, de tota la vida.

Quant a llibres, sí, ja sé que potser ja ho ha llegit tothom menys jo, però en la meva campanya intensiva de conèixer millor el Baix Camp he començat a llegir un clàssic, els Camins de França, de Joan Puig i Ferrater. Un molt bon escriptor de la Selva del Camp. De moment m'agrada, m'agrada molt, a més, descriu paisatges i entorns que jo mateix trepitjo sovint i que a mi també m'encisen. No sé com he pogut trigar tant a descobrir-lo.

Finalment, com cada any, hem enviat a la nostra llista d'amics, parents i derivats la felicitació de Nadal, però és evident que els desitjos són per a tothom, i molt especialment per als que es mirin aquest bloc.

A veure si l'any 2010 és el de la independència.


Potser també us interessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

La Mussara.

La Mussara.
El 2007 va nevar poquíssim, potser l'ùnic dia va ser aquest, aquí la Mussara des del cel.

El Prat.

El Prat.
El poble de Pratdip a la nit, amb la muntanya de Cabrafiga darrere.

Baguerge.

Baguerge.
A la Val d'Aran tots els pobles són bonics, en aquest, per exemple, amb una curta excursió amb raquetes de neu, gaudim d'una vista de postal, amb l'Aneto al fons.

Santa Margalida.

Santa Margalida.
Aquest és l'objectiu de l'excursió amb raquetes, una petita ermita rodejada de neu.

Pilar al Cavall Bernat.

Pilar al Cavall Bernat.
Al Cavall Bernat de Montserrat, membres de la Colla Vella vam clavar un pilar espectacular. La foto és del Francesc Cucurull, és clar.

Aguait als Aiguamolls del Pla.

Aguait als Aiguamolls del Pla.
Els ja ex-merdamolls són la nostra petjada més visible sobre el paisatge, sens dubte.

Bosc del Vilalta, a Farena.

Bosc del Vilalta, a Farena.
A Farena, les nostres gestions van fer que la FTP adquirís el Bosc del Vilalta.

Plafó a la Sallida.

Plafó a la Sallida.
El Manel Concernau va fer els plafons explicatius de la Sallida, a Montblanc.

Huayna-Potosí.

Huayna-Potosí.
Amb uns companys de Girona, el Quim Tell entre ells, vam fer cim al Huayna-Potosí, de 6.088m. als Andes de Bolívia, el 1992.

Cim del Mont-blanc.

Cim del Mont-blanc.
Amb el Romuald Fonts, vam fer el Mont-blanc el 1992, com es pot veure, el dia era magnífic.

Segon intent al Matterhorn.

Segon intent al Matterhorn.
En un segon intent, el 2007, ja vam poder fer cim. El temps, com es pot observar, va ser molt millor.

Dos de nou amb folre.

Dos de nou amb folre.
Ser de Ca la Gallineta i pertànyer a la Colla Vella dels Xiquets de Valls ja és en sí mateix un motiu d'orgull, però haver format part d'aquest castell és assolir el cim. Foto: Colla Vella.

Gangues

Gangues
Si la foto del falcó cama-roig es veu malament al llibre, aquesta de dues gangues a Alfés es veu encara pitjor, avui li puc fer una mica de justícia. Foto feta en completa llibertat, amb el Dyane6 com a aguait.

Niu de Perdiuera

Niu de Perdiuera
Aquest niu, al Camp de Tarragona, és el més famós de perdiuera de Catalunya, les fotos que en va fer l'Oriol Alamany s'han publicat a moltíssims llibres. Nosaltres també en vam fer algunes des del mateix aguait, encara que la qualitat no és la mateixa, és clar.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.
A l'escola Puigcerver, de Reus, durant un temps vam formar part de l'AMPA, entre les activitats que vam fer hi va haver aquesta excursió al delta de l'Ebre.

Curset d"ornitologia a Montblanc.

Curset d"ornitologia a Montblanc.
Hem fet diversos cursets d'ornitologia, però sens dubte el que ha comptat amb alumnes de més nivell -més que jo- ha estat el que vaig fer a Montblanc, amb el CHNCB.

Colónies al Montsant.

Colónies al Montsant.
Vam fer amb l'escola Enxaneta unes colónies al Montsant que van ser tot un èxit.

Curs submarinisme.

Curs submarinisme.
Amb els companys d'Aqualatasub, vam fer el corresponent curs per a l'obtenció de l'OWD. Foto: Aqualatasub.

Grup del cens de cabra als Ports.

Grup del cens de cabra als Ports.
El cens de cabra salvatge als Ports del País Valencià, el 1988, va ser un dels meus primers treballs com a naturalista, aquest és el grup de gent que el va fer, tots de la terra excepte el J. Solé, el J. Mateos i jo mateix.

Sopar del Bou de Reus.

Sopar del Bou de Reus.
Els portadors del Bou de Reus en un sopar on, per sort, no calia agafar el cotxe per tornar a casa.

Carros de foc.

Carros de foc.
Amb bones companyies, vam fer els Carros de foc en obert el 2003, el 2010 hi tornem en Sky Runner.