Sí, això són deu quirats, o, el que és el mateix, deu garrofins, llavors de garrofa. I és que la llavor de la garrofa, a banda d'utilitzar-se per a fer farina de garrofí -que es fa servir, per exemple, per a elaborar les càpsules dels medicaments- és la unitat de mesura dels diamants.
Un diamant d'un quirat és aquell que té la mida -el pes- d'una llavor de garrofa. La paraula quirat ve del grec clàssic Keration, que és el nom de la garrofa, la llavor de la qual sempre s'havia utilitzat com a unitat de mesura de joies i gemmes per tal i com era de massa constant.
3 comentaris:
i la relació amb els diamants? és només que s'utilitza la mateixa paraula?
Tens raò Màrius, coneixia l'origen del quirat.
De la garrofa es fa farina, la majoria de gelats i molts pastissos en porte. També es succedani de la xocolata. De la la llavor; el garrofi, s'en fa pegaments i es molt car
realment això dels quirats m'ha deixat astorat. No creuria pas mai que un article tan "snob" com un diamant és deixés conduir per una llavor tan "cutre". Si fos la d'alguna orquídea singular....
Publica un comentari a l'entrada