divendres, 24 de setembre del 2010

Correbous

Em sento estafat.
Sí, estafat. Molta i molta gent, entre els quals jo, vam recollir signatures per a que es prohibissin els toros a Catalunya.
Vaig estar content perquè es va aconseguir, i els partits es van omplir la boca defensant que es va fer per motius purament de protecció dels animals, que és realment pel que ho vam iniciar els que recollíem signatures.
Però ben aviat ha sortit a la llum la pols de sota l'estora. Ja ho diuen, que s'agafa abans un mentider que un coix.
Fins a cert punt, sembla justificable que s'autoritzin els correbous, els correbous sí, però el bou embolat o capllaçat no, de cap manera.
Els correbous són realment una tradició antiga, molt antiga i arrelada. A més, el dany que s'infligeix a l'animal és mínim, quasi inapreciable.
Però el bou embolat és una tortura amb majúscules, a més, una tradició de vint o trenta anys, de finals de segle XX. No hi ha cap mena d'excusa per a no prohibir-ho exactament igual que les corrides.
A mi que no em venguin que un bou amb dues boles de foc a un pam dels ulls no pateix. Pateix i pateix molt, i, encara que realment fos una tradició antiga -que, insisteixo, no ho és- no hi ha cap mena de raó per la qual no es pugui prohibir atenent al respecte als animals, i responent a l'esperit de la llei de protecció dels animals.
Quina vergonya!
Bé, com que aquest bloc vol ser optimista, penjarem aquesta foto d'un autèntic dos cavalls. Encara que sembli que té anys, aquesta foto és d'ahir, un 2cv perfectament conservat i en ús, net, impecable. És a la Selva del Camp.
M'ha fet recordar els temps del meu primer cotxe, era un Dyane6, molt similar al 2cv, un cotxe entranyable, amb el que vaig córrer -bé, més aviat vaig caminar, difícilment passava dels noranta- moltes aventures i vaig aprendre a ser conductor.

5 comentaris:

Anníbal ha dit...

Quanta raó tens Màrius, i és que ja se sap que en temps electorals i no tan electorals la coherència no és un valor a l'alça (com deia aquests dies alguna editorial de la premsa). Un altra exemple diria jo més fastigós el tenim amb aquests grans actors i oportunistes del PP (Sánchez-Camacho i el tal Albiol) amb la recent problemàtica del col·lectiu gitano.

Només ens queda esperar que a l'hora de votar la gent sigui més coherent que aquells que ens representa al Parlament (ho fan???).

Salutacions des de la Conca.

Pere M ha dit...

Totalment d'acord. Cinisme polític.

Jordi Tudó ha dit...

Tens raó. Només hi ha raons polítiques per no perdre vots.

_MeiA_ ha dit...

És molt trist, patètic... i jo també estic molt indignada.
Pensava que a partir de la prohibició de les "corridas" de toros tot canviaria, però no! Jo no estic gens d'acord ni amb el bou embolat, que és una saltvatjada! ni tampoc amb els correbous, es poden celebrar perfectament festes sense tenir-hi de ficar animals pel mig.
Espero i desitjo que tot això es prohibeixi i es penalitzi.

Agnès Setrill. ha dit...

Quina m____!

Potser també us interessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

La Mussara.

La Mussara.
El 2007 va nevar poquíssim, potser l'ùnic dia va ser aquest, aquí la Mussara des del cel.

El Prat.

El Prat.
El poble de Pratdip a la nit, amb la muntanya de Cabrafiga darrere.

Baguerge.

Baguerge.
A la Val d'Aran tots els pobles són bonics, en aquest, per exemple, amb una curta excursió amb raquetes de neu, gaudim d'una vista de postal, amb l'Aneto al fons.

Santa Margalida.

Santa Margalida.
Aquest és l'objectiu de l'excursió amb raquetes, una petita ermita rodejada de neu.

Pilar al Cavall Bernat.

Pilar al Cavall Bernat.
Al Cavall Bernat de Montserrat, membres de la Colla Vella vam clavar un pilar espectacular. La foto és del Francesc Cucurull, és clar.

Aguait als Aiguamolls del Pla.

Aguait als Aiguamolls del Pla.
Els ja ex-merdamolls són la nostra petjada més visible sobre el paisatge, sens dubte.

Bosc del Vilalta, a Farena.

Bosc del Vilalta, a Farena.
A Farena, les nostres gestions van fer que la FTP adquirís el Bosc del Vilalta.

Plafó a la Sallida.

Plafó a la Sallida.
El Manel Concernau va fer els plafons explicatius de la Sallida, a Montblanc.

Huayna-Potosí.

Huayna-Potosí.
Amb uns companys de Girona, el Quim Tell entre ells, vam fer cim al Huayna-Potosí, de 6.088m. als Andes de Bolívia, el 1992.

Cim del Mont-blanc.

Cim del Mont-blanc.
Amb el Romuald Fonts, vam fer el Mont-blanc el 1992, com es pot veure, el dia era magnífic.

Segon intent al Matterhorn.

Segon intent al Matterhorn.
En un segon intent, el 2007, ja vam poder fer cim. El temps, com es pot observar, va ser molt millor.

Dos de nou amb folre.

Dos de nou amb folre.
Ser de Ca la Gallineta i pertànyer a la Colla Vella dels Xiquets de Valls ja és en sí mateix un motiu d'orgull, però haver format part d'aquest castell és assolir el cim. Foto: Colla Vella.

Gangues

Gangues
Si la foto del falcó cama-roig es veu malament al llibre, aquesta de dues gangues a Alfés es veu encara pitjor, avui li puc fer una mica de justícia. Foto feta en completa llibertat, amb el Dyane6 com a aguait.

Niu de Perdiuera

Niu de Perdiuera
Aquest niu, al Camp de Tarragona, és el més famós de perdiuera de Catalunya, les fotos que en va fer l'Oriol Alamany s'han publicat a moltíssims llibres. Nosaltres també en vam fer algunes des del mateix aguait, encara que la qualitat no és la mateixa, és clar.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.
A l'escola Puigcerver, de Reus, durant un temps vam formar part de l'AMPA, entre les activitats que vam fer hi va haver aquesta excursió al delta de l'Ebre.

Curset d"ornitologia a Montblanc.

Curset d"ornitologia a Montblanc.
Hem fet diversos cursets d'ornitologia, però sens dubte el que ha comptat amb alumnes de més nivell -més que jo- ha estat el que vaig fer a Montblanc, amb el CHNCB.

Colónies al Montsant.

Colónies al Montsant.
Vam fer amb l'escola Enxaneta unes colónies al Montsant que van ser tot un èxit.

Curs submarinisme.

Curs submarinisme.
Amb els companys d'Aqualatasub, vam fer el corresponent curs per a l'obtenció de l'OWD. Foto: Aqualatasub.

Grup del cens de cabra als Ports.

Grup del cens de cabra als Ports.
El cens de cabra salvatge als Ports del País Valencià, el 1988, va ser un dels meus primers treballs com a naturalista, aquest és el grup de gent que el va fer, tots de la terra excepte el J. Solé, el J. Mateos i jo mateix.

Sopar del Bou de Reus.

Sopar del Bou de Reus.
Els portadors del Bou de Reus en un sopar on, per sort, no calia agafar el cotxe per tornar a casa.

Carros de foc.

Carros de foc.
Amb bones companyies, vam fer els Carros de foc en obert el 2003, el 2010 hi tornem en Sky Runner.