dilluns, 6 de setembre de 2010

Treva.

Sí, el meu bloc és habitualment i intencionadament optimista, i ho vol seguir sent. Però optimista no és el mateix que il·lús.
No confio gens en aquesta treva, però no hi confio per no confiar en ETA, no. No hi confio perquè no confio en l'estat Español. de fet, no m'han donat temps ni a penjar la meva primera impressió sobre el tema, ja han deixat veure de forma ben clara que tampoc aquest cop aprofitaran l'ocasió.
ja n'hi ha hagut d'altres, d'ocasions. I, si ens ho mirem bé, els catalans els n'hem donat a milers, ja que poques vegades hem fet servir la violència per a les nostres reivindicacions.
I de què ens ha servit?
Els bascos tenen Concert econòmic, no tenen nuclears, els han fet les autopistes com han volgut ells...em faran creure que ETA no hi ha tingut res a veure, en tot plegat?
Espero equivocar-me, però no crec que aquesta treva acabi com la de l'IRA, amb una pau de molts anys i un procés seriós i democràtic d'independència.
Però potser sí que m'equivocaré, potser els temps canvien i Europa marca una mica el ritme. Potser sí que ben aviat tindrem independència, els bascos i nosaltres...somniar és de franc, i, a més, és bonic.
A més, pel que fa a mi, personalment, m'agrada lluitar per somnis.

Avui he volgut penjar una foto cedida, és una Reineta fotografiada pel company Manel Sanromà a Alcover. M'ha semblat fascinant aquest color tan espectacularment verd clar. Gràcies, Manel.

3 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

A més a més d'això que dius, i que tens tota la raó. Els Bascos, malgrat tenir llengua pròpia, empren normalment l'español, fins i tot els de l'ETA, això fa que els españols els vegin una mica com els seus peculiars "xicarrones del norte".

Cris (V/N) ha dit...

Hola Marius, molt bon dia, avui he penjat una de les 3 finestres que em vas enviar fa un temps, moltíssimes gràcies per la teva col·laboració, et deixo l'enllaç i ja saps, si fas més finestres arreu del món, pensa en "mi" :) Un petó!

http://finestres-ventanas.blogspot.com/2010/09/regal-78.html

JERKOUT ha dit...

No ho sé on ho vai sentir o llegir però algú ha va dir que els bascos no són més que espanyols emprenyats. Veient la estrategia política del PNV, majoria a Euskadi, podria ser una afirmació bastant certa.

Potser també us interessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

La Mussara.

La Mussara.
El 2007 va nevar poquíssim, potser l'ùnic dia va ser aquest, aquí la Mussara des del cel.

El Prat.

El Prat.
El poble de Pratdip a la nit, amb la muntanya de Cabrafiga darrere.

Baguerge.

Baguerge.
A la Val d'Aran tots els pobles són bonics, en aquest, per exemple, amb una curta excursió amb raquetes de neu, gaudim d'una vista de postal, amb l'Aneto al fons.

Santa Margalida.

Santa Margalida.
Aquest és l'objectiu de l'excursió amb raquetes, una petita ermita rodejada de neu.

Pilar al Cavall Bernat.

Pilar al Cavall Bernat.
Al Cavall Bernat de Montserrat, membres de la Colla Vella vam clavar un pilar espectacular. La foto és del Francesc Cucurull, és clar.

Aguait als Aiguamolls del Pla.

Aguait als Aiguamolls del Pla.
Els ja ex-merdamolls són la nostra petjada més visible sobre el paisatge, sens dubte.

Bosc del Vilalta, a Farena.

Bosc del Vilalta, a Farena.
A Farena, les nostres gestions van fer que la FTP adquirís el Bosc del Vilalta.

Plafó a la Sallida.

Plafó a la Sallida.
El Manel Concernau va fer els plafons explicatius de la Sallida, a Montblanc.

Huayna-Potosí.

Huayna-Potosí.
Amb uns companys de Girona, el Quim Tell entre ells, vam fer cim al Huayna-Potosí, de 6.088m. als Andes de Bolívia, el 1992.

Cim del Mont-blanc.

Cim del Mont-blanc.
Amb el Romuald Fonts, vam fer el Mont-blanc el 1992, com es pot veure, el dia era magnífic.

Segon intent al Matterhorn.

Segon intent al Matterhorn.
En un segon intent, el 2007, ja vam poder fer cim. El temps, com es pot observar, va ser molt millor.

Dos de nou amb folre.

Dos de nou amb folre.
Ser de Ca la Gallineta i pertànyer a la Colla Vella dels Xiquets de Valls ja és en sí mateix un motiu d'orgull, però haver format part d'aquest castell és assolir el cim. Foto: Colla Vella.

Gangues

Gangues
Si la foto del falcó cama-roig es veu malament al llibre, aquesta de dues gangues a Alfés es veu encara pitjor, avui li puc fer una mica de justícia. Foto feta en completa llibertat, amb el Dyane6 com a aguait.

Niu de Perdiuera

Niu de Perdiuera
Aquest niu, al Camp de Tarragona, és el més famós de perdiuera de Catalunya, les fotos que en va fer l'Oriol Alamany s'han publicat a moltíssims llibres. Nosaltres també en vam fer algunes des del mateix aguait, encara que la qualitat no és la mateixa, és clar.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.
A l'escola Puigcerver, de Reus, durant un temps vam formar part de l'AMPA, entre les activitats que vam fer hi va haver aquesta excursió al delta de l'Ebre.

Curset d"ornitologia a Montblanc.

Curset d"ornitologia a Montblanc.
Hem fet diversos cursets d'ornitologia, però sens dubte el que ha comptat amb alumnes de més nivell -més que jo- ha estat el que vaig fer a Montblanc, amb el CHNCB.

Colónies al Montsant.

Colónies al Montsant.
Vam fer amb l'escola Enxaneta unes colónies al Montsant que van ser tot un èxit.

Curs submarinisme.

Curs submarinisme.
Amb els companys d'Aqualatasub, vam fer el corresponent curs per a l'obtenció de l'OWD. Foto: Aqualatasub.

Grup del cens de cabra als Ports.

Grup del cens de cabra als Ports.
El cens de cabra salvatge als Ports del País Valencià, el 1988, va ser un dels meus primers treballs com a naturalista, aquest és el grup de gent que el va fer, tots de la terra excepte el J. Solé, el J. Mateos i jo mateix.

Sopar del Bou de Reus.

Sopar del Bou de Reus.
Els portadors del Bou de Reus en un sopar on, per sort, no calia agafar el cotxe per tornar a casa.

Carros de foc.

Carros de foc.
Amb bones companyies, vam fer els Carros de foc en obert el 2003, el 2010 hi tornem en Sky Runner.