dimecres, 1 de desembre de 2010

Fi d'una etapa.

Finalment, s'ha acabat el curs d'Agents Majors a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

S'ha acabat anar cada dia a Mollet per autopista. Avui examen final i enquestes, foto de grup de la primera promoció, etc.
Hem après molt, a més, som la primera promoció, els primers Agents majors del Cos d'Agents Rurals. Hi ha quatre especialitats, i, si la crisi ens permet de desenvolupar-les bé, es pot fer molt bona feina.
Ara tornaré a tenir més temps, tres hores diàries de cotxe cada dia prenen molt, i ara la feina torna a començar a cinc minuts de casa, els blocs ho agrairan.

Amb tot això, han passat les eleccions, ben aviat tindrem un nou president, un president que parla molt bé, promet molt i sembla tenir molt bones intencions.

Crec que no em trobo en condicions de valorar el resultat de les eleccions, he estat molt al marge de tot, immers en el meu quefer diari de curs, rodejat de mossos, bombers i policies locals.
Però sí que vull fer un parell de reflexions:

1- La desfeta del PscPSOE ha estat molt més forta del que ells mateixos esperaven. Ara hi ha qui vol veure que la campanya ha estat fluixa -fins i tot semblava que volien perdre- però jo crec que la gent no és ruc, que el que han valorar a l'hora de votar ha estat la feina feta -o no feta- aquests set anys. Vull creure que madurem.

2- La desfeta d'Erc -solament esquerra, darrerament- ha estat encara més forta. Aquí sí que tinc clar que la campanya, encara que hagués estat la millor del Món, no hauria rebaixat gens l'efecte. La gent ha castigat un partit que ha traït totalment els seus principis. Fins i tot el seu nom, han traït. S'han aferrat a la cadira tant, tant, que ara ja no en tenen, molts probablement, hauran de tornar a les seves feines anteriors, deixaran de ser polítics. El temps posa cadascú al seu lloc.

3- Carretero i Laporta, finalment, no s'han entès. Això ha costat la cadira a Carretero, i Laporta s'ha salvat per la seva anterior carrera esportiva. Però qui ho ha pagat de debò ha estat l'independentisme.
No es pot dir mai segur, però jo crec que si s’haguessin presentat junts, hi hauria avui més d'una dotzena de diputades i diputats indubtablement independentistes. Solament per com comptabilitza la llei d'Hont, amb els mateixos vots, SI i Rcat junts n'haurien tingut sis o set.

En fi, prou elucubrar, la foto és el diumenge, mentre tornàvem de fer olives al mas, la pluja deixa aquest magnífic cel de capvespre a la riera de Maspujols

2 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

I a la foto també hi ha una petita mostra del reguitzell de pedreres que configueren el paissatge del Baix Camp i que cada cop és el tret més característic de la seva identitat.

Agnès S. ha dit...

Si tot això t'ha distret prou com per quedar-te al marge dels esdeveniments pre-eleccions, millor per tu, els que seguiem amb les nostres rutines, no ho hem pogut esquivar gaire.

El que dius del Carretero i el Laporta, tens tota la raó. Encara estic enfadada pels vots que s'han perdut...per maltriar, o per ser d'aquest territòri.

Potser també us interessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

La Mussara.

La Mussara.
El 2007 va nevar poquíssim, potser l'ùnic dia va ser aquest, aquí la Mussara des del cel.

El Prat.

El Prat.
El poble de Pratdip a la nit, amb la muntanya de Cabrafiga darrere.

Baguerge.

Baguerge.
A la Val d'Aran tots els pobles són bonics, en aquest, per exemple, amb una curta excursió amb raquetes de neu, gaudim d'una vista de postal, amb l'Aneto al fons.

Santa Margalida.

Santa Margalida.
Aquest és l'objectiu de l'excursió amb raquetes, una petita ermita rodejada de neu.

Pilar al Cavall Bernat.

Pilar al Cavall Bernat.
Al Cavall Bernat de Montserrat, membres de la Colla Vella vam clavar un pilar espectacular. La foto és del Francesc Cucurull, és clar.

Aguait als Aiguamolls del Pla.

Aguait als Aiguamolls del Pla.
Els ja ex-merdamolls són la nostra petjada més visible sobre el paisatge, sens dubte.

Bosc del Vilalta, a Farena.

Bosc del Vilalta, a Farena.
A Farena, les nostres gestions van fer que la FTP adquirís el Bosc del Vilalta.

Plafó a la Sallida.

Plafó a la Sallida.
El Manel Concernau va fer els plafons explicatius de la Sallida, a Montblanc.

Huayna-Potosí.

Huayna-Potosí.
Amb uns companys de Girona, el Quim Tell entre ells, vam fer cim al Huayna-Potosí, de 6.088m. als Andes de Bolívia, el 1992.

Cim del Mont-blanc.

Cim del Mont-blanc.
Amb el Romuald Fonts, vam fer el Mont-blanc el 1992, com es pot veure, el dia era magnífic.

Segon intent al Matterhorn.

Segon intent al Matterhorn.
En un segon intent, el 2007, ja vam poder fer cim. El temps, com es pot observar, va ser molt millor.

Dos de nou amb folre.

Dos de nou amb folre.
Ser de Ca la Gallineta i pertànyer a la Colla Vella dels Xiquets de Valls ja és en sí mateix un motiu d'orgull, però haver format part d'aquest castell és assolir el cim. Foto: Colla Vella.

Gangues

Gangues
Si la foto del falcó cama-roig es veu malament al llibre, aquesta de dues gangues a Alfés es veu encara pitjor, avui li puc fer una mica de justícia. Foto feta en completa llibertat, amb el Dyane6 com a aguait.

Niu de Perdiuera

Niu de Perdiuera
Aquest niu, al Camp de Tarragona, és el més famós de perdiuera de Catalunya, les fotos que en va fer l'Oriol Alamany s'han publicat a moltíssims llibres. Nosaltres també en vam fer algunes des del mateix aguait, encara que la qualitat no és la mateixa, és clar.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.
A l'escola Puigcerver, de Reus, durant un temps vam formar part de l'AMPA, entre les activitats que vam fer hi va haver aquesta excursió al delta de l'Ebre.

Curset d"ornitologia a Montblanc.

Curset d"ornitologia a Montblanc.
Hem fet diversos cursets d'ornitologia, però sens dubte el que ha comptat amb alumnes de més nivell -més que jo- ha estat el que vaig fer a Montblanc, amb el CHNCB.

Colónies al Montsant.

Colónies al Montsant.
Vam fer amb l'escola Enxaneta unes colónies al Montsant que van ser tot un èxit.

Curs submarinisme.

Curs submarinisme.
Amb els companys d'Aqualatasub, vam fer el corresponent curs per a l'obtenció de l'OWD. Foto: Aqualatasub.

Grup del cens de cabra als Ports.

Grup del cens de cabra als Ports.
El cens de cabra salvatge als Ports del País Valencià, el 1988, va ser un dels meus primers treballs com a naturalista, aquest és el grup de gent que el va fer, tots de la terra excepte el J. Solé, el J. Mateos i jo mateix.

Sopar del Bou de Reus.

Sopar del Bou de Reus.
Els portadors del Bou de Reus en un sopar on, per sort, no calia agafar el cotxe per tornar a casa.

Carros de foc.

Carros de foc.
Amb bones companyies, vam fer els Carros de foc en obert el 2003, el 2010 hi tornem en Sky Runner.