Sé que amb aquest apunt no faré precisament amics/gues, però és el que hi ha, què hi farem.
La Setmana Santa ha començat amb el millor dels temps possibles, pluja i fresca. El que sovint s’anomena mal temps.
I és que els més de vint anys d’experiència a la feina m’han ensenyat, entre d’altres coses, que el millor temps atmosfèric per a aquestes dates és aquest; vent, fred i pluja, com més pluja millor.
Aquesta meteorologia és l’única capaç d’impedir que una cohort d’incívics, vàndals i brètols envaeixin els espais naturals de casa nostra i ho deixin tot fet una porqueria, quan no completament destrossat.
Aquests dies previs, només rebo trucades de gent que demana si podrà tenir permís per a fer foc el dia de la Mona. No, no hi ha permisos per a fer focs d’esbarjo, calçotades, barbacoes o focs de camp. Només hi ha permisos per a cremar restes vegetals procedents de treballs agrícoles, i no en dies festius, és clar.
Mai a la vida he tingut coneixement que ningú hagi emmalaltit per no poder menjar calent un dia. I mort menys encara.
En canvi, centenars de persones han mort per culpa d’un foc d’esbarjo que ha esdevingut incendi forestal,i això sense parlar dels danys ocasionats als ecosistemes i les despeses materials i personals que provoca qualsevol incendi, per petit que sigui.
O sigui que, carmanyola i amanides, croquetes, samfaina, escalivada, escalopes, croquetes, truites de patates, carbassó, etc.
Podem menjar i beure molt abans d’acabar amb la Mona sense infligir cap dany a la Natura.
En definitiva, que, ho sento molt, però me n’alegro que la Setmana Santa sigui passada per aigua. I encara estaré més content si aquest temps es manté fins dilluns inclòs.
1 comentari:
completament d'acord, ara bé, me penso que lo mal temps no arribarà a diumenge...
Publica un comentari a l'entrada