Dissabte passat vam estar a Cambrils, a una jornada sobre
menjadors escolars ecològics. Organitzada pel DAAM.
Mitjançant les explicacions de dues expertes, ens
en vam assabentar de moltes coses sobre aquest tema, coses positives i
engrescadores. Però no totes, algunes ens van fer preocupar força.
Per exemple, la Doctora Sra. Mª Dolores Raigón,
Catedràtica de la Universitat Politècnica de València, ens va deixar molt
capficats per la, segons ella, abundant presència de nitrits als elaborats de
carn que es troben avui al mercat. Explica que aquests nitrits s’hi afegeixen
bàsicament per tal de donar un color és rosat a les carns, com ara al pernil
cuit.
Doncs bé, com ella va comentar, aquests nitrits,
combinats amb les amines presents als productes lactis, produeixen
N-nitrosamines, que són uns compostos potencialment cancerígens.
Per si en voleu l’explicació més complerta:
I ara pensareu: i què, afortunadament, els nitrits són
fàcilment eliminables, no?
Doncs resulta que si mengem les dues coses combinades, és
a dir, carns elaborades amb nitrits afegits, i algun producte làctic, sobretot
si el consumim havent-ne elevat la temperatura, tenim un cancerigen en potència
al nostre cos.
Heu pensat què és un bikini?
Doncs això, carn elaborada –pernil cuit- amb un producte
làctic, formatge, i amb temperatura alta.
La foto d'avui no té res a
veure amb el text, però és que m'agrada molt més aquest paisatge del Pedraforca
que un entrepà calent.
Nota: ignoro el per què, en corregir un aspecte d’aquest
apunt, que és de fa dos anys, ha estat tractat com a nou avui.
1 comentari:
Sobre la "nota": Millor, perquè així el llegim ara i ens adonem que no ha perdut actualitat.
L.
Publica un comentari a l'entrada