dimarts, 10 de març del 2015

El Cel a la Llar.


Divendres vam tenir una experiència a la Llar de Colors, als Pallaresos, totalment diferent.
Amb el Carles i els seus amics, que tenen telescopis semi professionals, vam poder observar els estels i els planetes a 200 augments. I tot això, el més important, compartit amb els infants i els seus familiars.
Va ser una nit molt maca i, malgrat que els petitons se'n van fer un fart d'intentar-ho, no vam poder trobar ni l'asteroide ni el Petit Príncep a la Lluna.
Cal repetir-ho, a veure si el proper cop hi ha més sort.

5 comentaris:

Sergi ha dit...

Ostres, quina lluna!! Fa temps que en busco una per substituir la del meu blog. Té dret d'autor aquesta? Me la deixaries per fer-la servir? La trobo preciosa. Ep, si no et sembla bé res, eh, però per demanar...

Màrius ha dit...

Sí, té drets d'autor, el Creative Commons que veus a la dreta, és a dir, la foto és meva i, com totes les d'aquest i els altres blogs meus la pots fer servir sempre que vulguis amb les úniques limitacions de sentit comú i legals: Que m'ho facis saber i que em citis com a autor.
Salut!

Sergi ha dit...

Mmm... la foto no seria per fer-ne cap us il·legal. El problema seria citar-te, ja que seria per posar-la d'imatge de fons del blog, darrere la plantilla i per tant, no en un lloc on es pugui dir que aquesta foto és de tal persona. Si fos aquest el cas, naturalment citaria la font, tot i que igualment demano sempre permís abans, si és que conec la font, és clar.

Bé, no sé, ja sé que era una petició agosarada, tampoc sé com quedaria allà darrera tan gran, però en tot cas, és una foto preciosa.

Màrius ha dit...

Doncs jo no hi veig cap problema, el fet és que la llei de propietat intel·lectual obliga a citar l'autor, però no diu com. En tot cas, ja has fet el més important, que és demanar permís, i aquest ha estat concedit.
En la utilització que em dius, evidentment és difícil citar l'autor si no és que jo hagués fet a la foto una marca d'aigua. Però jo estaré suficientment satisfet si símplement cites en un apunt que a partir d'ara utilitzaràs a la capçalera aquesta foto de la lluna i que l'autor sóc jo.
Et sembla bé?

Sergi ha dit...

Em sembla bé! Ara faltarà trobar una estona per fer proves i veure com queda allà darrere. Si m'agrada el canvi em comprometo a citar-te en el següent post que faci, és clar. Sigui com sigui, t'ho faré saber de totes les maneres. A veure quan m'hi poso! Gràcies.

Potser també us interessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

La Mussara.

La Mussara.
El 2007 va nevar poquíssim, potser l'ùnic dia va ser aquest, aquí la Mussara des del cel.

El Prat.

El Prat.
El poble de Pratdip a la nit, amb la muntanya de Cabrafiga darrere.

Baguerge.

Baguerge.
A la Val d'Aran tots els pobles són bonics, en aquest, per exemple, amb una curta excursió amb raquetes de neu, gaudim d'una vista de postal, amb l'Aneto al fons.

Santa Margalida.

Santa Margalida.
Aquest és l'objectiu de l'excursió amb raquetes, una petita ermita rodejada de neu.

Pilar al Cavall Bernat.

Pilar al Cavall Bernat.
Al Cavall Bernat de Montserrat, membres de la Colla Vella vam clavar un pilar espectacular. La foto és del Francesc Cucurull, és clar.

Aguait als Aiguamolls del Pla.

Aguait als Aiguamolls del Pla.
Els ja ex-merdamolls són la nostra petjada més visible sobre el paisatge, sens dubte.

Bosc del Vilalta, a Farena.

Bosc del Vilalta, a Farena.
A Farena, les nostres gestions van fer que la FTP adquirís el Bosc del Vilalta.

Plafó a la Sallida.

Plafó a la Sallida.
El Manel Concernau va fer els plafons explicatius de la Sallida, a Montblanc.

Huayna-Potosí.

Huayna-Potosí.
Amb uns companys de Girona, el Quim Tell entre ells, vam fer cim al Huayna-Potosí, de 6.088m. als Andes de Bolívia, el 1992.

Cim del Mont-blanc.

Cim del Mont-blanc.
Amb el Romuald Fonts, vam fer el Mont-blanc el 1992, com es pot veure, el dia era magnífic.

Segon intent al Matterhorn.

Segon intent al Matterhorn.
En un segon intent, el 2007, ja vam poder fer cim. El temps, com es pot observar, va ser molt millor.

Dos de nou amb folre.

Dos de nou amb folre.
Ser de Ca la Gallineta i pertànyer a la Colla Vella dels Xiquets de Valls ja és en sí mateix un motiu d'orgull, però haver format part d'aquest castell és assolir el cim. Foto: Colla Vella.

Gangues

Gangues
Si la foto del falcó cama-roig es veu malament al llibre, aquesta de dues gangues a Alfés es veu encara pitjor, avui li puc fer una mica de justícia. Foto feta en completa llibertat, amb el Dyane6 com a aguait.

Niu de Perdiuera

Niu de Perdiuera
Aquest niu, al Camp de Tarragona, és el més famós de perdiuera de Catalunya, les fotos que en va fer l'Oriol Alamany s'han publicat a moltíssims llibres. Nosaltres també en vam fer algunes des del mateix aguait, encara que la qualitat no és la mateixa, és clar.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.
A l'escola Puigcerver, de Reus, durant un temps vam formar part de l'AMPA, entre les activitats que vam fer hi va haver aquesta excursió al delta de l'Ebre.

Curset d"ornitologia a Montblanc.

Curset d"ornitologia a Montblanc.
Hem fet diversos cursets d'ornitologia, però sens dubte el que ha comptat amb alumnes de més nivell -més que jo- ha estat el que vaig fer a Montblanc, amb el CHNCB.

Colónies al Montsant.

Colónies al Montsant.
Vam fer amb l'escola Enxaneta unes colónies al Montsant que van ser tot un èxit.

Curs submarinisme.

Curs submarinisme.
Amb els companys d'Aqualatasub, vam fer el corresponent curs per a l'obtenció de l'OWD. Foto: Aqualatasub.

Grup del cens de cabra als Ports.

Grup del cens de cabra als Ports.
El cens de cabra salvatge als Ports del País Valencià, el 1988, va ser un dels meus primers treballs com a naturalista, aquest és el grup de gent que el va fer, tots de la terra excepte el J. Solé, el J. Mateos i jo mateix.

Sopar del Bou de Reus.

Sopar del Bou de Reus.
Els portadors del Bou de Reus en un sopar on, per sort, no calia agafar el cotxe per tornar a casa.

Carros de foc.

Carros de foc.
Amb bones companyies, vam fer els Carros de foc en obert el 2003, el 2010 hi tornem en Sky Runner.