dimecres, 30 de setembre de 2015

Tocats de l'ala.

Finalment, hem pogut veure ja dos capítols de Tocats de l'ala, el programa d'ornitologia de TV3.
Les conclusions, de moment, no són clares. Hi ha força diversitat d'opinions. És clar que als que ens dediquem als ocells ens ha d'agradar, encara que només sigui pel tema i perquè sempre surten amics i coneguts.
La rigorositat sembla que hi és, no es detecten errades, sens dubte per la bona feina d'assessoria de l'ICO, però sembla massa un Caçadors de bolets amb el simple canvi dels bolets pels ocells. 
El dubte és si farà la feina que ha de fer, si agradarà a la gent que no és ocellaire. Se suposa que la intenció és aquesta, agradar a la gent "normal" i fer créixer l'afició i el coneixement dels moixons. Amb això, s'aconseguiria fer créixer també l'estima per les aus.
Doncs bé, això encara no ho sabem, caldrà esperar.
Hem detectat gent que ens ha dit que li sobren les brometes de la veu en off, d'altres que troben que no calia el tema de la menjadora tunejada i finalment alguns que els ha agradat molt.
Bé, el que hem dit, caldrà esperar a veure quin efecte té entre el públic en general, comprovar si crea afició o, pel contrari, reforça la sensació que els ornitòlegs som uns frikis sense remei que el que ens cal és una teràpia de xoc.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tv3 es una especialista en fer aquest tipus de programes sobre temes que en principi sembla que serà un fracàs total però com que hi ha una part de la població molt abocada a TV3 normalment els hi surt força bé, tu mateix ho has dit amb l'exemple de caçadors de bolets.

XeXu ha dit...

Així que es manté la impressió que vaig tenir, és una còpia de caçadors de bolets. Només vaig veure el primer, però a mi les brometes de la veu en off també em sobren, i més perquè la veu del Fermí Fernández no és la de l'Òscar Dalmau...

ignasi ha dit...

He pogut veure els dos capítols i són totalment diferents. No sé si això és bo o no. Segurament el primer no donava la imatge de friki que comentes (era més "pofessional") i sí que és més present al segon. Com a ornitòleg ho puc valorar a nivell de rigor científic i em sembla correcte. Conec la majoria dels professionals que hi apareixen i les seves intervencions m'han semblat molt bones. No em veig en condicions de valorar-ho com a programa en si. Entenc que hi ha d'haver algun punt distès (com el de les menjadores tunejades, que a mi ni fu ni fa) per acostar-se al públic general. Si ho aconsegueix o no està per veure. El que s'ha de tenir clar és que no és un programa per a ornitòlegs. Respecte a la comparació amb els temuts "caçadors de bolets" (tema del que ja n'hem parlat i si mal no recordo és per on ens vam començar a llegir), el que veig és que aquí, afortunadament, no proposen una massificació de gent per patejar el territori, ni hi ha, de moment, localitzacions precises sobre espècies. En resum, i pel que he vist de moment, em temia alguna cosa pitjor, però veig que els assessoraments de l'ICO i SEO/BirdLife són més que encertats perquè el tema no es desmadri.

Potser també us interessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

La Mussara.

La Mussara.
El 2007 va nevar poquíssim, potser l'ùnic dia va ser aquest, aquí la Mussara des del cel.

El Prat.

El Prat.
El poble de Pratdip a la nit, amb la muntanya de Cabrafiga darrere.

Baguerge.

Baguerge.
A la Val d'Aran tots els pobles són bonics, en aquest, per exemple, amb una curta excursió amb raquetes de neu, gaudim d'una vista de postal, amb l'Aneto al fons.

Santa Margalida.

Santa Margalida.
Aquest és l'objectiu de l'excursió amb raquetes, una petita ermita rodejada de neu.

Pilar al Cavall Bernat.

Pilar al Cavall Bernat.
Al Cavall Bernat de Montserrat, membres de la Colla Vella vam clavar un pilar espectacular. La foto és del Francesc Cucurull, és clar.

Aguait als Aiguamolls del Pla.

Aguait als Aiguamolls del Pla.
Els ja ex-merdamolls són la nostra petjada més visible sobre el paisatge, sens dubte.

Bosc del Vilalta, a Farena.

Bosc del Vilalta, a Farena.
A Farena, les nostres gestions van fer que la FTP adquirís el Bosc del Vilalta.

Plafó a la Sallida.

Plafó a la Sallida.
El Manel Concernau va fer els plafons explicatius de la Sallida, a Montblanc.

Huayna-Potosí.

Huayna-Potosí.
Amb uns companys de Girona, el Quim Tell entre ells, vam fer cim al Huayna-Potosí, de 6.088m. als Andes de Bolívia, el 1992.

Cim del Mont-blanc.

Cim del Mont-blanc.
Amb el Romuald Fonts, vam fer el Mont-blanc el 1992, com es pot veure, el dia era magnífic.

Segon intent al Matterhorn.

Segon intent al Matterhorn.
En un segon intent, el 2007, ja vam poder fer cim. El temps, com es pot observar, va ser molt millor.

Dos de nou amb folre.

Dos de nou amb folre.
Ser de Ca la Gallineta i pertànyer a la Colla Vella dels Xiquets de Valls ja és en sí mateix un motiu d'orgull, però haver format part d'aquest castell és assolir el cim. Foto: Colla Vella.

Gangues

Gangues
Si la foto del falcó cama-roig es veu malament al llibre, aquesta de dues gangues a Alfés es veu encara pitjor, avui li puc fer una mica de justícia. Foto feta en completa llibertat, amb el Dyane6 com a aguait.

Niu de Perdiuera

Niu de Perdiuera
Aquest niu, al Camp de Tarragona, és el més famós de perdiuera de Catalunya, les fotos que en va fer l'Oriol Alamany s'han publicat a moltíssims llibres. Nosaltres també en vam fer algunes des del mateix aguait, encara que la qualitat no és la mateixa, és clar.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.
A l'escola Puigcerver, de Reus, durant un temps vam formar part de l'AMPA, entre les activitats que vam fer hi va haver aquesta excursió al delta de l'Ebre.

Curset d"ornitologia a Montblanc.

Curset d"ornitologia a Montblanc.
Hem fet diversos cursets d'ornitologia, però sens dubte el que ha comptat amb alumnes de més nivell -més que jo- ha estat el que vaig fer a Montblanc, amb el CHNCB.

Colónies al Montsant.

Colónies al Montsant.
Vam fer amb l'escola Enxaneta unes colónies al Montsant que van ser tot un èxit.

Curs submarinisme.

Curs submarinisme.
Amb els companys d'Aqualatasub, vam fer el corresponent curs per a l'obtenció de l'OWD. Foto: Aqualatasub.

Grup del cens de cabra als Ports.

Grup del cens de cabra als Ports.
El cens de cabra salvatge als Ports del País Valencià, el 1988, va ser un dels meus primers treballs com a naturalista, aquest és el grup de gent que el va fer, tots de la terra excepte el J. Solé, el J. Mateos i jo mateix.

Sopar del Bou de Reus.

Sopar del Bou de Reus.
Els portadors del Bou de Reus en un sopar on, per sort, no calia agafar el cotxe per tornar a casa.

Carros de foc.

Carros de foc.
Amb bones companyies, vam fer els Carros de foc en obert el 2003, el 2010 hi tornem en Sky Runner.