divendres, 29 d’abril de 2016

Creu de Sant Jordi.

Fotografia: Cedida.
La nota de premsa que m'han enviat, que faig i còpia-enganxa, és això, una freda nota de premsa, però voldria fer un comentari personal.
Em sento orgullós que els meus amics d'Esterri d'Àneu, un poble on he fet lligams humans i geogràfics, hagin obtingut aquest premi, que sé del cert que és ben merescut.
Una abraçada, moltes felicitats!

El Govern de la Generalitat concedeix la Creu de Sant Jordi al Consell Cultural de les Valls d’Àneu

El guardó se suma al Premis Nacional de Cultura i al Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla i és un reconeixement als 34 anys al servei de la cultura pirinenca

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha concedit al Consell Cultural de les Valls d’Àneu la Creu de Sant Jordi 2016 en reconeixement als 34 anys en defensa de la seva identitat en el pla cívic i cultural. A aquest màxim reconeixement, que s’atorgarà el proper dimarts 26 d’abril a Barcelona, se n’hi sumen altres com els Premis Nacionals de Cultura amb què ha estat reconeguda l’entitat els anys 1991 i 1994 (primer al Consell i després a l’Ecomuseu) així com el Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla a Ferran Rella, el seu president, en reconeixement a la seva tasca al capdavant de l’entitat.

La tasca desplegada pel Consell des del 1983, gràcies a la tenaç implicació del socis-col·laboradors i el suport dels municipis de les Valls d’Àneu, s’ha centrat en la recuperació, conservació, difusió i restitució del patrimoni cultural aneuenc i pirinenc. Objectius que juntament amb el recobrament de l’autoestima per a una terra amb identitat geogràfica i personalitat històrica, s’ha materialitzat en nombroses activitats escampades al llarg de tots aquests 34 anys i també en múltiples actuacions patrimonials (Arxiu Històric, Camp d’Aprenentatge, Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Dansàneu (que aquest any commemora el seu 25è aniversari), Trobades d’escriptors al Pirineu, Arxiu d’Imatge, entre moltes altres relacionades amb el patrimoni lingüístic, escènic, turístic, arqueològic, popular, artístic, arquitectònic, onomàstic audiovisual) i de difusió (Revistes Àrnica i Nabius, Quaderns del Consell, Arxiu d’Imatges, Línia Consell…).

Aquests i, sobretot, el pòsit humà esmerçat a predicar l’alt valor de la cultura com a reflex del nivell educatiu d’una societat, són els elements que han permès distingir la nostra associació. Felicitats, doncs, a tothom per saber comprendre que només els pobles que atenen el patrimoni cultural i natural són els més avançats i perquè no s’estima una terra perquè sigui gran o xica, sinó perquè és la nostra.

Potser també us interessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

La Mussara.

La Mussara.
El 2007 va nevar poquíssim, potser l'ùnic dia va ser aquest, aquí la Mussara des del cel.

El Prat.

El Prat.
El poble de Pratdip a la nit, amb la muntanya de Cabrafiga darrere.

Baguerge.

Baguerge.
A la Val d'Aran tots els pobles són bonics, en aquest, per exemple, amb una curta excursió amb raquetes de neu, gaudim d'una vista de postal, amb l'Aneto al fons.

Santa Margalida.

Santa Margalida.
Aquest és l'objectiu de l'excursió amb raquetes, una petita ermita rodejada de neu.

Pilar al Cavall Bernat.

Pilar al Cavall Bernat.
Al Cavall Bernat de Montserrat, membres de la Colla Vella vam clavar un pilar espectacular. La foto és del Francesc Cucurull, és clar.

Aguait als Aiguamolls del Pla.

Aguait als Aiguamolls del Pla.
Els ja ex-merdamolls són la nostra petjada més visible sobre el paisatge, sens dubte.

Bosc del Vilalta, a Farena.

Bosc del Vilalta, a Farena.
A Farena, les nostres gestions van fer que la FTP adquirís el Bosc del Vilalta.

Plafó a la Sallida.

Plafó a la Sallida.
El Manel Concernau va fer els plafons explicatius de la Sallida, a Montblanc.

Huayna-Potosí.

Huayna-Potosí.
Amb uns companys de Girona, el Quim Tell entre ells, vam fer cim al Huayna-Potosí, de 6.088m. als Andes de Bolívia, el 1992.

Cim del Mont-blanc.

Cim del Mont-blanc.
Amb el Romuald Fonts, vam fer el Mont-blanc el 1992, com es pot veure, el dia era magnífic.

Segon intent al Matterhorn.

Segon intent al Matterhorn.
En un segon intent, el 2007, ja vam poder fer cim. El temps, com es pot observar, va ser molt millor.

Dos de nou amb folre.

Dos de nou amb folre.
Ser de Ca la Gallineta i pertànyer a la Colla Vella dels Xiquets de Valls ja és en sí mateix un motiu d'orgull, però haver format part d'aquest castell és assolir el cim. Foto: Colla Vella.

Gangues

Gangues
Si la foto del falcó cama-roig es veu malament al llibre, aquesta de dues gangues a Alfés es veu encara pitjor, avui li puc fer una mica de justícia. Foto feta en completa llibertat, amb el Dyane6 com a aguait.

Niu de Perdiuera

Niu de Perdiuera
Aquest niu, al Camp de Tarragona, és el més famós de perdiuera de Catalunya, les fotos que en va fer l'Oriol Alamany s'han publicat a moltíssims llibres. Nosaltres també en vam fer algunes des del mateix aguait, encara que la qualitat no és la mateixa, és clar.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.
A l'escola Puigcerver, de Reus, durant un temps vam formar part de l'AMPA, entre les activitats que vam fer hi va haver aquesta excursió al delta de l'Ebre.

Curset d"ornitologia a Montblanc.

Curset d"ornitologia a Montblanc.
Hem fet diversos cursets d'ornitologia, però sens dubte el que ha comptat amb alumnes de més nivell -més que jo- ha estat el que vaig fer a Montblanc, amb el CHNCB.

Colónies al Montsant.

Colónies al Montsant.
Vam fer amb l'escola Enxaneta unes colónies al Montsant que van ser tot un èxit.

Curs submarinisme.

Curs submarinisme.
Amb els companys d'Aqualatasub, vam fer el corresponent curs per a l'obtenció de l'OWD. Foto: Aqualatasub.

Grup del cens de cabra als Ports.

Grup del cens de cabra als Ports.
El cens de cabra salvatge als Ports del País Valencià, el 1988, va ser un dels meus primers treballs com a naturalista, aquest és el grup de gent que el va fer, tots de la terra excepte el J. Solé, el J. Mateos i jo mateix.

Sopar del Bou de Reus.

Sopar del Bou de Reus.
Els portadors del Bou de Reus en un sopar on, per sort, no calia agafar el cotxe per tornar a casa.

Carros de foc.

Carros de foc.
Amb bones companyies, vam fer els Carros de foc en obert el 2003, el 2010 hi tornem en Sky Runner.