dimarts, 3 de març del 2009

Ecologistes de debó.


Jo és que cada dia al·lucino més amb la perversió del llenguatge i del sistema.
Una entrevista a RAC1 de l’altre dia la feien al director de la borsa d’emissions, no sé si de Catalunya o de l’Estat Espanyol, és igual.
La presentadora va tenir la...no sé ni com dir-ho...cara dura? De presentar-ho com una iniciativa sostenible i ecològica.
Per a que cadascú opini lliurement en faré una explicació succinta:
Resulta que el Protocol de Kyoto estableix unes quotes de contaminació –d’emissions de CO2, en realitat- per país i fins i tot per empreses.
Doncs el mateix protocol ja estableix la trampa per a saltar-s’ho. Resulta que, per lògica, aquestes quotes haurien de servir per a que tothom s’esforci a emetre menys, a contaminar menys.
Dons, no cal! Que va, home!
Si vols seguir contaminant igual, o fins i tot més –en paraules d’aquell mateix senyor que ho explicava- no passa res, sols cal que compris els drets d’emissió d’ algú altre que emeti menys del que pot, i ja està.
Fins i tot, si no et vols molestar a cercar algú que et pugui vendre aquests drets, ja hi ha una borsa, amb uns intermediaris que t’ho venen.
És clar, evidentment, en cap moment es diu que aquests diners que paga qui vol seguir contaminant igual o fins i tot més, reverteixin d’alguna forma en una millora ambiental...i ara! Van a parar a l’empresa que contamina menys i fins i tot als intermediaris, que, com ells mateixos diuen, venen fum.
És a dir, que aquella dita, feta la llei feta la trampa, en aquest cas, s’aplica a la mateixa gent. És a dir, els mateixos que fan les lleis, fan les trampes per a saltar-se-les.
No, si al final els ecologistes de debò seran els executius de les empreses petrolieres, de les centrals nuclears o les químiques. I els pacifistes de veritat són els que fabriquen armes i les venen, per allò que diuen:
Si vis pacem, para bellum.

Com que vull mantenir l'esperit optimista d'aquest bloc, il·lustraré aquest post amb una bona notícia: els pollets de la tòrtora turca que cria al meu balcó ja han nascut, quasi no es veu res a la foto, perquè la mare els tapa, però són aquelles miquetes de plomissol que es veu com si sortís del ventre de la mare.

2 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

D'una emissora propietat del Sr. Conde de Godó poca sensibilitat ecològica pots esperar-te. Un dia al programa del Clapés, el seu especialista en motor, va posar a parir la llei d'accés motoritzat al medi natural i deia que les motos i quads són la mar de beneficiosos pel medi ambient.

kika ha dit...

pel que jo tinc entès el protocol de kyoto només preten controlar la quantitat maxima de contaminació. i ho fa emitin-ne uns drets i repartint-los pels paisos. si un pais es ven alguns dels drets de contaminacio que li havia tocat, ara podra contaminar mes, i aquell que els hagi comprat podra contaminar mes...
ara be, els diners que un pais paga per comprar drets a un altre no tenen res a veure amb inversions per la millora mediambiental, de fet no és aquesta la seva finalitat.

Potser també us interessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

La Mussara.

La Mussara.
El 2007 va nevar poquíssim, potser l'ùnic dia va ser aquest, aquí la Mussara des del cel.

El Prat.

El Prat.
El poble de Pratdip a la nit, amb la muntanya de Cabrafiga darrere.

Baguerge.

Baguerge.
A la Val d'Aran tots els pobles són bonics, en aquest, per exemple, amb una curta excursió amb raquetes de neu, gaudim d'una vista de postal, amb l'Aneto al fons.

Santa Margalida.

Santa Margalida.
Aquest és l'objectiu de l'excursió amb raquetes, una petita ermita rodejada de neu.

Pilar al Cavall Bernat.

Pilar al Cavall Bernat.
Al Cavall Bernat de Montserrat, membres de la Colla Vella vam clavar un pilar espectacular. La foto és del Francesc Cucurull, és clar.

Aguait als Aiguamolls del Pla.

Aguait als Aiguamolls del Pla.
Els ja ex-merdamolls són la nostra petjada més visible sobre el paisatge, sens dubte.

Bosc del Vilalta, a Farena.

Bosc del Vilalta, a Farena.
A Farena, les nostres gestions van fer que la FTP adquirís el Bosc del Vilalta.

Plafó a la Sallida.

Plafó a la Sallida.
El Manel Concernau va fer els plafons explicatius de la Sallida, a Montblanc.

Huayna-Potosí.

Huayna-Potosí.
Amb uns companys de Girona, el Quim Tell entre ells, vam fer cim al Huayna-Potosí, de 6.088m. als Andes de Bolívia, el 1992.

Cim del Mont-blanc.

Cim del Mont-blanc.
Amb el Romuald Fonts, vam fer el Mont-blanc el 1992, com es pot veure, el dia era magnífic.

Segon intent al Matterhorn.

Segon intent al Matterhorn.
En un segon intent, el 2007, ja vam poder fer cim. El temps, com es pot observar, va ser molt millor.

Dos de nou amb folre.

Dos de nou amb folre.
Ser de Ca la Gallineta i pertànyer a la Colla Vella dels Xiquets de Valls ja és en sí mateix un motiu d'orgull, però haver format part d'aquest castell és assolir el cim. Foto: Colla Vella.

Gangues

Gangues
Si la foto del falcó cama-roig es veu malament al llibre, aquesta de dues gangues a Alfés es veu encara pitjor, avui li puc fer una mica de justícia. Foto feta en completa llibertat, amb el Dyane6 com a aguait.

Niu de Perdiuera

Niu de Perdiuera
Aquest niu, al Camp de Tarragona, és el més famós de perdiuera de Catalunya, les fotos que en va fer l'Oriol Alamany s'han publicat a moltíssims llibres. Nosaltres també en vam fer algunes des del mateix aguait, encara que la qualitat no és la mateixa, és clar.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.
A l'escola Puigcerver, de Reus, durant un temps vam formar part de l'AMPA, entre les activitats que vam fer hi va haver aquesta excursió al delta de l'Ebre.

Curset d"ornitologia a Montblanc.

Curset d"ornitologia a Montblanc.
Hem fet diversos cursets d'ornitologia, però sens dubte el que ha comptat amb alumnes de més nivell -més que jo- ha estat el que vaig fer a Montblanc, amb el CHNCB.

Colónies al Montsant.

Colónies al Montsant.
Vam fer amb l'escola Enxaneta unes colónies al Montsant que van ser tot un èxit.

Curs submarinisme.

Curs submarinisme.
Amb els companys d'Aqualatasub, vam fer el corresponent curs per a l'obtenció de l'OWD. Foto: Aqualatasub.

Grup del cens de cabra als Ports.

Grup del cens de cabra als Ports.
El cens de cabra salvatge als Ports del País Valencià, el 1988, va ser un dels meus primers treballs com a naturalista, aquest és el grup de gent que el va fer, tots de la terra excepte el J. Solé, el J. Mateos i jo mateix.

Sopar del Bou de Reus.

Sopar del Bou de Reus.
Els portadors del Bou de Reus en un sopar on, per sort, no calia agafar el cotxe per tornar a casa.

Carros de foc.

Carros de foc.
Amb bones companyies, vam fer els Carros de foc en obert el 2003, el 2010 hi tornem en Sky Runner.