divendres, 22 de gener de 2010

Horta.


No sé si ho podré complir, però el que sí que sé és que m'he fet el ferm propòsit de no parlar-ne més, d'aquest tema. Així és que vet aquí la darrera entrada sobre l'incendi tristament famós del Port.
Ahir, portades de diaris, rodes de premsa ocupant minuts a la tele i a la ràdio del representant de l'APAF, que ve a dir que l'informe dels Agents Rurals no estava acabat, i que, si algú es va equivocar, va ser el Conseller.
A veure si ens aclarim, i insisteixo, ja en començo a tenir prou.
Si l'Honorable Conseller de Medi Ambient i Habitatge parla en roda de premsa oficial, parla en nom dels Agents Rurals. Quan fem un informe, el fa un o diversos agents, aquests signen, el passen al Cap d'Àrea Bàsica, aquest dóna el vist-i-plau i el passa al Cap d'Àrea Regional, aquest, al seu torn, a l'Inspector en Cap. Arribats a aquest punt, s'acaba la línia, per dir-ho així, tècnica.
Aleshores, aquest informe passa a la Subdirectora General, d'ací a la Directora General, i d'ací al Conseller, estant ara, doncs, en la línia política.
A mi se'm fa molt difícil de creure que hagi sortit de l'Inspector en Cap un informe inacabat i no acceptat i signat per tot l'equip d'agents i comandaments participants. I menys encara en un cas tan greu com aquest.
Bé, no conec de primera mà el tema, ja que jo no hi he participat directament, en aquest incendi.
Però voldria saber a què és degut, tot això. A què obeeix treure ara aquesta informació, quan sembla que l'atenció mediàtica ja havia anat cap a la gestió de l'extinció, i s'havia oblidat una mica el tema de les causes.
En tot cas, crec que l'agent que va parlar tampoc havia participat directament. A qui representa, doncs?
Pel que fa a mi, com a Agent Rural, assumeixo absolutament el discurs del Conseller, si ell diu que ens hem equivocat, jo m'ho he de creure i m'ho crec, al cap i a la fi és el meu segon màxim comandament, per damunt seu només hi ha el Molt Honorable President, Sr. Montilla.

2 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

Exacte! Mentre es parla de tot això, ens comencem a oblidar del parell de fills de puta (sense perdó) que van calar-hi foc de manera premeditada.

Anníbal ha dit...

Coincideixo prou amb en Marius. No acabo d'entendre a quin sentit tenen ara les declaracions d'aquesta Associació de Forestals, per altra banda una Associació desconeguda (bé, potser els més veterans del CAR deuen saber de què van), amb la qual cosa dubto que tinguin autoritat per realitzar declaracions en nom del CAR. Altra cosa són les notes de premsa dels diferents sindicats amb representació al CAR, a saber: CCOO, CATAC i UGT (per ordre de percentatge de representació al CAR).
Per altra banda, cal anar amb compte amb la manera de parlar dels dos PRESSUMPTES DELINCUENTS, que tot i que sembla que les "proves" (encara les haig de conèixer) apunten a la seva autoria, aquesta la decidirà la senyora jutgesa i no pas nosaltres o els mitjans de comunicació com EL PERIODICO, que recordem-ho, una de les seves portades duia el titular de "la prova del delicte"!!! bé, torno a dir, això ho decidirà la senyora jutgesa i no els mitjans de comunicació. Trobo qe s'està realitzant un joc brut des de aquests mitjans i ja som grandets per adonar-nos. Només recordaré el cas d'aquell pare que va ser acusat de maltractar a la seva filla de 3 anys; ell va ser empresonat i jutjat pel públic; després es va demostrar que era inocent i ell ara es troba en tractament psiquiàtric, així que compte!!! amb el que diem i com ho diem.

Acabo donant ànims als agents rurals que treballen amb professionalitat (que em consta que són moooolts), i a la resta doncs a seguir el tema amb més templança.

Salut a tots!!!

Potser també us interessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

La Mussara.

La Mussara.
El 2007 va nevar poquíssim, potser l'ùnic dia va ser aquest, aquí la Mussara des del cel.

El Prat.

El Prat.
El poble de Pratdip a la nit, amb la muntanya de Cabrafiga darrere.

Baguerge.

Baguerge.
A la Val d'Aran tots els pobles són bonics, en aquest, per exemple, amb una curta excursió amb raquetes de neu, gaudim d'una vista de postal, amb l'Aneto al fons.

Santa Margalida.

Santa Margalida.
Aquest és l'objectiu de l'excursió amb raquetes, una petita ermita rodejada de neu.

Pilar al Cavall Bernat.

Pilar al Cavall Bernat.
Al Cavall Bernat de Montserrat, membres de la Colla Vella vam clavar un pilar espectacular. La foto és del Francesc Cucurull, és clar.

Aguait als Aiguamolls del Pla.

Aguait als Aiguamolls del Pla.
Els ja ex-merdamolls són la nostra petjada més visible sobre el paisatge, sens dubte.

Bosc del Vilalta, a Farena.

Bosc del Vilalta, a Farena.
A Farena, les nostres gestions van fer que la FTP adquirís el Bosc del Vilalta.

Plafó a la Sallida.

Plafó a la Sallida.
El Manel Concernau va fer els plafons explicatius de la Sallida, a Montblanc.

Huayna-Potosí.

Huayna-Potosí.
Amb uns companys de Girona, el Quim Tell entre ells, vam fer cim al Huayna-Potosí, de 6.088m. als Andes de Bolívia, el 1992.

Cim del Mont-blanc.

Cim del Mont-blanc.
Amb el Romuald Fonts, vam fer el Mont-blanc el 1992, com es pot veure, el dia era magnífic.

Segon intent al Matterhorn.

Segon intent al Matterhorn.
En un segon intent, el 2007, ja vam poder fer cim. El temps, com es pot observar, va ser molt millor.

Dos de nou amb folre.

Dos de nou amb folre.
Ser de Ca la Gallineta i pertànyer a la Colla Vella dels Xiquets de Valls ja és en sí mateix un motiu d'orgull, però haver format part d'aquest castell és assolir el cim. Foto: Colla Vella.

Gangues

Gangues
Si la foto del falcó cama-roig es veu malament al llibre, aquesta de dues gangues a Alfés es veu encara pitjor, avui li puc fer una mica de justícia. Foto feta en completa llibertat, amb el Dyane6 com a aguait.

Niu de Perdiuera

Niu de Perdiuera
Aquest niu, al Camp de Tarragona, és el més famós de perdiuera de Catalunya, les fotos que en va fer l'Oriol Alamany s'han publicat a moltíssims llibres. Nosaltres també en vam fer algunes des del mateix aguait, encara que la qualitat no és la mateixa, és clar.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.
A l'escola Puigcerver, de Reus, durant un temps vam formar part de l'AMPA, entre les activitats que vam fer hi va haver aquesta excursió al delta de l'Ebre.

Curset d"ornitologia a Montblanc.

Curset d"ornitologia a Montblanc.
Hem fet diversos cursets d'ornitologia, però sens dubte el que ha comptat amb alumnes de més nivell -més que jo- ha estat el que vaig fer a Montblanc, amb el CHNCB.

Colónies al Montsant.

Colónies al Montsant.
Vam fer amb l'escola Enxaneta unes colónies al Montsant que van ser tot un èxit.

Curs submarinisme.

Curs submarinisme.
Amb els companys d'Aqualatasub, vam fer el corresponent curs per a l'obtenció de l'OWD. Foto: Aqualatasub.

Grup del cens de cabra als Ports.

Grup del cens de cabra als Ports.
El cens de cabra salvatge als Ports del País Valencià, el 1988, va ser un dels meus primers treballs com a naturalista, aquest és el grup de gent que el va fer, tots de la terra excepte el J. Solé, el J. Mateos i jo mateix.

Sopar del Bou de Reus.

Sopar del Bou de Reus.
Els portadors del Bou de Reus en un sopar on, per sort, no calia agafar el cotxe per tornar a casa.

Carros de foc.

Carros de foc.
Amb bones companyies, vam fer els Carros de foc en obert el 2003, el 2010 hi tornem en Sky Runner.