diumenge, 31 de juliol del 2011

Vídeo de l'Ós.

El Daniel Roca, autor del preciós vídeo que anima a l'observació d'ocells, ara ens en regala un altre que ha fet aquests dies.

No és sobre ocells, és la filmació d'un Ós bru del Pirineu en total llibertat.

M'ha semblat molt maco, sobretot perquè ens asenyala que ja no és tan excepcional, la presència d'aquest gran mamífer a les nostres terres.

Quina bèstia més impressionant. Gràcies, Daniel, per compartir aquest èxit.

dissabte, 30 de juliol del 2011

Pi, pinya, pinyó a Castellfollit.

Darrera sortida del Pi, pinya, pinyó. Aquest cop amb els dos CRAE a Castellfollit, destinada a aprendre com les llavors i plançons de pi s'han de tractar per a fer-los grans i tornar-los a la natura a llocs on puguin créixer i fer-se grans.

Un bon lloc per a reconèixer diferents espècies d'arbres i arbustos. I també per a saber com es gestiona la Natura i com es protegeixen espais. En aquest cas, un Paratge Natural d'Interès Nacional.

divendres, 29 de juliol del 2011

Estiu.




Sembla que quan fas vacances és quan realment és estiu.

Hi ha alguns tòpics, de l'estiu, que poden ser realitat o no.

Per exemple, el vi de l'estiu, Tinto de verano en la llengua dels veïns. Ara, a més a més, existeix sense alcohol, perfecte!

L'altre tòpic és que les motos, com aquesta magnífica Yamaha SuperTeneré, són per a l'estiu. En realitat, el veritable motero la fa servir tot l'any, faci sol, plogui o fins i tot nevi.

Per cert, una màquina impressionant, mil dos-cents centímetres cúbics, ABS, doble programa, navegador...


En un altre tema, i sense cap por de repetir-me, tornem-hi; ningú que li agradi la natura i la fotografia s'hauria de perdre la darrera col·lecció de fotos del bloc Cròniques naturalistes, com sempre, fantàstiques!

dijous, 28 de juliol del 2011

Festes de barri i integració.

Esser immigrant, d’una forma o altra, tan si ens agrada com si no, obliga a fer un petit esforç d’integració.

Per a aquesta integració hi ha eines que ens ho faciliten. Una d’elles, la més lúdica, són les festes. Cada poble té la seva festa major, fins i tot n’hi ha de grans i de petites, per a fer-ne més i més grosses.


És ben clar que participar, encara que només sigui als àpats col·lectius, les ballarugues o concerts, facilita la integració. Si es vol anar més lluny, hi ha la possibilitat de perticipar en alguna de les peces que integren la festa, com ara castellers, mulassa, bou -sobretot-, balls diversos, etc.


I vet ací un bon exemple, res millor que cercar-lo prop de casa.


Les festes del Barri.


No ens conformem a no participar a la festa major del poble, no, cal muntar una festa de barri, un barri a exactament 540 metres de la plaça del Mercadal. Anar-hi a peu suposa una llarga excursió per a la qual cal carregar-se de barretes energètiques i aigua, no sigui cas que la travessa del carrer del Vent ens esgoti, són més de cinc minuts!


A més a més, és clar, fem els cartells en un perfecte català de Fabra. No, no hi ha cartells en català i cartells en castellà, només n’hi ha un, de model, el que veieu a dalt


Tot un exemple, així s’integren els nouvinguts.



dimecres, 27 de juliol del 2011

Un conte.

Tant de parlar de llibres d'adults. També va bé, de tant en tant, llegir un conte.

Els temps són difícils per a l'optimisme, cal recuperar el nen que tots hem estat. I el tema, el el meu cas, és del tot adient.

Per cert, avui recomano especialment la visita al bloc del Jordi Tudó, Al vent, una entrada molt interessant.

dimarts, 26 de juliol del 2011

Vacances a la vista.

Ja només quedes dos dies de treball i, després, les vacances!

Sí, ja sé que a l'agost és quan tothom en fa, però també a nosaltres és quan ens va bé.

dilluns, 25 de juliol del 2011

L'Auca del Sr. Esteve.

Per si algú havia sentit parlar de l'Auca del senyor Esteve i no sabia què era, vet-la ací.
I és que no puc trobar un tema optimista per a parlar-ne, amb tot això d'Oslo m'he quedat sense paraules.

dissabte, 23 de juliol del 2011

Arbolí.

Ens n'anem un parell de dies a Arbolí, cal fer algunes tasques preparatòries a la casa, a més, segur que hi fa més...fred!

No hi ha ni cobertura del mòbil, si més no, de l'empresa del meu mòbil.

divendres, 22 de juliol del 2011

Assemblea CSI·F.

Hem actualitzat el web des Sector Agents Rurals de CSI·F d'acord amb l'asemblea que hi va haver el passat dimecres, dia 20, prop del Montseny.


Hi trobareu una petita explicació del que s'hi va parlar.

Plou!

Quina pluja més oportuna.

La cosa ja començava a posa-se malament, primer gran incendi a l'Alt Camp, ahir mateix dos més, per sort agafats a temps, al Baix Camp.

Però aquesta pluja d'avui, tota la nit plovent, ens dona uns dies de tranquil·litat. Respirem fort.

Ah, sí, la foto. És un cop més una prova de les bondats de les noves tecnologies, un paisatge fet amb el mòbil. No està malament, no?

dijous, 21 de juliol del 2011

La Riba, II part.



És curiós, però el foc de La Riba el segueixo com una persona qualsevol del carrer, és a dir, per la premsa. Avui he sentit que la investigació dels Agents Rurals i els Mossos (sic.) tendeix a donar com a causa una negligència, sense descartar la burilla de cigarreta. Esperarem la conclusió final.

Un aclariment; dic que és curiós perquè fins fa pocs anys els vivia tots, els focs de La Riba, però ara treballo al Baix Camp, en principi ja no em toca.

La foto és de l'incendi de La Riba del 1994, quan es va utilitzar un Boeing, crec que un MD DC4, per a apagar focs forestals. Va ser un experiment que no devia anar del tot bé, ja que no s'ha tornat a repetir.

dimecres, 20 de juliol del 2011

Foc a La Riba, un cop més.

M'he baixat del web de TV3 aquesta foto aèria signada per la Generalitat, suposo que de bombers, on es veu clarament on ha començat el foc de La Riba.


És una geometria de llibre, de manual. Empès pel vent i el pendent, el foc progressa des de la vora mateixa de la carretera de La Riba a Farena.


Espero els resultats de la feina dels companys, però, a pimer cop de vista, i sols com una mera hipòtesi totalment especulativa, sembla que hagi començat per una burilla. No es pot descartar mai la intencionalitat, però és un lloc molt transitat per a aturar-se a provocar un incendi, molt de risc de ser enxampat.

Adéu a un periodista.


No era immortal, encara que ho semblava. Carles Sentís, un periodista com ja no se'n fan, ha mort.


Al marge de les seves idees polítiques, sobre les que podem o no estar d'acord. Jo és evident que no. El que sí que és clar és que, als seus 99 anys, en Carles Sentís era un cas excepcional, un periodista prolífic, seriós i treballador que va ser present a primera línia als esdeveniments més importants de la història del Món el segle passat.


Tot un exemple des del punt de vista professional.


La foto l'he baixat d'internet, del bloc catalans reaccionem, no en sé l'autor, hi podeu anar i llegir-ne l'article, i, mercès al Martell, un parell d'articles més del gran Barnils.



http://www.contrastant.net/hemeroteca/barnils/500.htm



http://www.contrastant.net/hemeroteca/barnils/501.htm



http://www.contrastant.net/hemeroteca/barnils/502.htm



http://catalansreaccionem.wordpress.com/2009/01/31/feixista-de-cap-a-peus/


Per cert, canviant totalment de tema, no us perdeu l'entrada sobre Camps de la La línia de Wallace.

dimarts, 19 de juliol del 2011

Més costa mediterrània.

Avui ja sembla que no fa tanta calor, de tota manera, encara s'hi està bé, a la voreta de la Mediterrània.

He intentat superar un altre repte fotogràfic, ara, Orenetes cuablanques en vol, alguna cosa he aconseguit, però ho penjaré al bloc d'ocells.


Mireu quin video m'han enviat, és molt bo.


http://www.youtube.com/watch?v=N7P2ExRF3GQ

dilluns, 18 de juliol del 2011

Desfer l'equilibri.


L’abundància actual de senglars és, òbviament, conseqüència de la desaparició dels grans predadors al nostre País: el Llop, l’Òs i el Linx.



www.pbs.org/newshour/rundown/2011/07/-sea-otters-eat-sea.html


www.elmundo.es/elmundo/2011/07/14/natura/1310661383.html


És un bon motiu de reflexió.

diumenge, 17 de juliol del 2011

La Cala.

Ja som al fort de l'estiu, ve de gust una caleta mediterrània, amb o sense cervesa.


També ve de gust votar per la independència. Qualsevol excusa és bona...





http://www.lavanguardia.com/participacion/encuestas/20100829/53991033353/apoyarias-la-celebracion-de-un-referendum-de-autodeterminacion.html

dissabte, 16 de juliol del 2011

Rellotge sostenible.



Una meravella, el rellotge de sol que van instal·lar fa una mica més d'un any al començament de la carretera de Bellissens. Per anar a treballar, hi passo cada cop per davant. Diu l'hora amb tota precisió, és ben visible, gratuït i no consumeix cap energia.



Això sí, el dia que està tapat, cal mirar el mòbil, no en porto, jo, de rellotge.



Molt bo, el comentari, aclareix moltes coses, web recomanat cent per cent.


http://www.ruralotos.com/gnomonica/rellotgesdautor.htm

divendres, 15 de juliol del 2011

Conciliar per educar.


A Barcelona, dimarts passat, dia 12, vam assistir a la presentació de l’informe “Conciliar per educar”, elaborat per Esther Sànchez Torres, secretària dÒcupació i Relacions laborals del Departament d’Empresa i Ocupació de la generalitat de Catalunya i amb la presència, entre d’altres, de Cristina Brullet, sociòloga i pedagoga, professora titular del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigadora de l'Institut d'Infància i Món Urbà (CIIMU) i Carlos Obeso, professor titular del Departament de Direcció de Recursos Humans i director de l'Institut d'Estudis Laborals d'ESADE


Des de la fila 0 van intervenir els responsables de recursos humans de Desigual, Maria Obiols, de Catalunya Caixa, Miquel Perdiguer, i d'ABACUS cooperativa, Marta Rodríguez.


Van tancar l'acte en Lluís Font, secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament i Ramon Terrassa, secretari de Família del Departament de Benestar Social i Família.


L’informe es planteja interrogants com ara: Quin impacte tenen sobre l'educació de les criatures les tensions en matèria de conciliació de la vida personal, familiar i laboral? Quines han de ser les polítiques actives i les noves cultures d'organització empresarial?


Aquest informe vol obrir una nova línia de reflexió en què la conciliació tingui com a eix de referència el dret a l'educació dels fills i filles, i de la qual en derivi una sinèrgia entre el món educatiu, l'empresarial i l'esfera familiar.


En el debat es van abocar dades motiu de reflexió i que ens fan veure que calen canvis.


Entre d’altres, el fet que la majoria de les empreses, i fins i tot les administracions, pensin encara que la conciliació és un problema, quan en realitat, les que han aplicat millors polítiques en aquest sentit ja fa anys que s’han adonat que és precisament el contrari.


Una de les bases del problema és la forma com es valora la productivitat. No pas per resultats, sinó per hores de presència a l’empresa, al lloc de treball.


No cal ser gaire observador per a veure clarament que més hores d’estada al lloc de treball no són necessàriament garantia de major productivitat.


És ben evident que són temes sobre els quals els sindicats i les empreses, públiques i privades, haurem de treballar molt en el futur i en el present.


Tenim un exemplar d’aquest informe per a estudiar-lo profundament.

Magnífiques fotos.

Avui no ens podem perdre la darrera entrada al bloc "Cròniques naturalistes" dels companys Canals i Jurado. Hi ha unes fotos fantàstiques, magnífiques.

De debò, la visita paga molt la pena. Hi ha l'enllaç al costat.

Jo em conformo amb aquestes modestes fotos, per exemple, aquesta Artogeia mannii, Blanca catalana, que em servirà per a il·lustrar l'espirotrompa de les papallones.

dijous, 14 de juliol del 2011

Caiac.



El caiac es pot practicar tot l'any, en aigües dolces, com ara rius o pantans, o al mar. Però sens dubte aquests dies, en platges tan paradisíaques com les que es poden veure a aquestes dues fotos, és un veritable plaer, ja que el pots anar alternant amb banys refrescants.
Ep! que no és al Carib, això és la Mediterrània.

dimecres, 13 de juliol del 2011

Guiris.

Ahir vam estar tombant una mica pel nucli antic de Barcelona. Ja havia sentit que darrerament la capital del nostre país havia esdevingut nucli turístic de gran importància. Però no pensava que arribés a aquests extrems.

És increïble, hi ha molta més gent de la que mai hauria imaginat. Grups amb càmeres penjant, guiats o no, parlant tots els idiomes.

Nosaltres mateixos vam acabar fent una mica de guiris, i el nostre llenguatge potser era un dels més minoritaris.

dimarts, 12 de juliol del 2011

Tomaca casolana.

Casolana del tot, tomaquera plantada de llavor a una torreta a la finestra de casa. Ja ha començat a fer feina.

Potser cal aclarir que la foto és macro, no esperem d'atipar-nos, són de la mida d'olives arbequines.


Ara, fa gràcia, no?

dilluns, 11 de juliol del 2011

Presentació d'un llibre.

Demà mateix, a Barcelona, segur que pagarà la pena.

Aniversari.

Ja fa un any, un any sencer, i sembla que ningú se'n recorda.

Aquella manifestació no va ser com la dels indignats, de la que tothom en parla, no, va ser molt més multitudinària, molt més.

Hi havia moltes estelades, moltíssima gent i un missatge clar; Volem la independència.

La gent del carrer ho té clar, quan ho començaran a tenir clar els que hi poden fer més?

diumenge, 10 de juliol del 2011

Moltes motos.

Algunes de les màquines que es podien veure a la sortida d'ahir, no es pot dir que no hi havia varietat.

La BMW GS1200, la més abundant, una gran màquina en tots els sentits.


Una Yamaha TDM, polivalent i pràctica.


També hi havia clàssiques, aquesta R80 n'és una bona mostra.


Una R850 més actualitzada.


La Fazer, òbviament.


Preciosa Multiestrada, nova de trinca, esperit i estètica italians.


Magnífica Triumph Tiger, impressionant i efectiva.


Esportives també n'hi havia, aquesta R1 és de les que més.


Kawasaki ER6, tota negra.


No hi podien faltar algunes custom.


La nova GS800 també es deixava veure, amb algunes GS650.


Una gran K1200, BMW en la seva màxima expressió.


Aquesta és pràcticament de circuit, Ducati Desmo amb rodes de goma tova, i amb senyals de batalles passades.

dissabte, 9 de juliol del 2011

Aniversari Moto sortides amb encant.

Amb la II Ruta dels pantans, s'ha fet la sortida que significa l'aniversari de les Moto sortides amb encant, setanta-cinc motos han fet més de cinc-cents quilòmetres, des de Reus fins a Andorra passant pel Priorat i les Garrigues.


Un dia intens i amb molts cavalls.

divendres, 8 de juliol del 2011

Nacional geogràfica.







Crancs americans remuntant la presa de l'embassament de Riudecanyes, ajudant-se de les pinces.

dijous, 7 de juliol del 2011

Pi, pinya, pinyó altre cop.

El projecte Pi, pinya, pinyó segueix endavant, ja tenim programades noves activitats i ara surt al lloc web d’Aprenentatge Servei:



http://www.aprenentatgeservei.cat/index.php?cm=06&idC=1247




A la foto, el castell de l’Albiol, escenari espectacular d’una de les activitats del PPP de l’any passat.


Ep! Quan dic PPP vull dir Pi, pinya, pinyó ;-)

dimecres, 6 de juliol del 2011

Córrer o morir.

Com que aquests dies costa molt més de sortir a córrer, em llegeixo el llibre del Kilian, a veure si m'anima a seguir aguntant la calor i la suor.

És ben clar que no és un escriptor en el sentit estricte de la paraula. El llibre no està mal escrit, però tampoc és d'un professional de la literatura. Ara, ja era el que esperava, en Kilian és el millor del Món en córrer per la muntanya, demostrat en moltíssimes ocasions. Se li pot demanar més?

De fet, m'ha agradat molt, m'he sentit molt identificat. Jo pensava que aquest noi era una màquina infalible, una mena de ciclomotor a gambades. I, amb aquest llibre, t'adones que és una persona, una persona que parteix dolors igual que tothom, que també li costa de vegades aixecar-se del llit a la matinada als refugis per a començar a córrer.

És el millor, sí, però és humà. I, llegint llegint, crec que, a més, és molt bona persona, molt humil, generós i proper. El fet que ell mateix hagi escrit el llibre, sense recórrer a negres ja diu molt.

M'ha fet molta gràcia saber que s'adona que, malgrat a ell ja només el satisfà i l'emociona guanyar -no fa res més des de fa anys- s'adona de la satisfacció que sent un afeccionat qualsevol quan arriba a acabar, encara que sigui als darrers llocs, una d'aquestes curses que hi ha pel Món. Escriu que ha vist plorar de satisfacció gent que arriba a la meta quan altres ja s'han dutxat, esmorçat i xerren amb els companys tranquil·lament.

I és que cadascú té els seus reptes, cadascú corre contra ell mateix, contra les seves limitacions i contradiccions. Aquesta és la grandesa de l'esport.

dimarts, 5 de juliol del 2011

Creu de terme.


Aquesta foto l'he baixat del Diari de Tarragona, a l'edició digital d'avui, i és que hi surt una notícia que sembla que no podia obviar.
La Gemma Cassalé comenta que a Montblanc hi restauraran la creu de terme que hi ha a la vora de l'església, que és del segle XV.


És la mateixa que vam penjar al bloc de creus el 10 d'octubre de 2010.




http://www.diaridetarragona.com/camp/049989/montblanc/restaurar/creu/terme/plaa/santa/maria



dilluns, 4 de juliol del 2011

Diumenge a Poblet.

Ahir, diumenge, sortida familiar al PNIN de Poblet, amb visita al monestir, és clar.


Molt poca gent, molta tranquil·litat, potser és que tothom vol anar a la platja, ara ja no els interessa la muntanya ni les visites culturals.


Poca, sí, però escollida, no? Qui hi ha, a la plaça?


Potser coneixereu algun dels visitants.

Un altre repte fotogràfic.

Un repte fotogràfic impressionant; agafar una oreneta vulgar en vol rasant per un camp.

De primer, cal que estigui a punt de caure una tempesta, ja que si no, les orenetes no volen tan baixes. Després, cal seguir-les amb el tele i disparar molts cops a velocitats ràpides. A mà alçada, és clar.

Finalment, cal tenir sort, la sort també compta.

Després d'uns setanta-cinc intents, més o menys, aquesta és una de les fotos més reeixides. N'hi ha alguna més, fins i tot una més penjada al bloc d'ocells.

Està clar que no n'estic del tot satisfet, ho tornarem a intentar.

Potser també us interessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

La Mussara.

La Mussara.
El 2007 va nevar poquíssim, potser l'ùnic dia va ser aquest, aquí la Mussara des del cel.

El Prat.

El Prat.
El poble de Pratdip a la nit, amb la muntanya de Cabrafiga darrere.

Baguerge.

Baguerge.
A la Val d'Aran tots els pobles són bonics, en aquest, per exemple, amb una curta excursió amb raquetes de neu, gaudim d'una vista de postal, amb l'Aneto al fons.

Santa Margalida.

Santa Margalida.
Aquest és l'objectiu de l'excursió amb raquetes, una petita ermita rodejada de neu.

Pilar al Cavall Bernat.

Pilar al Cavall Bernat.
Al Cavall Bernat de Montserrat, membres de la Colla Vella vam clavar un pilar espectacular. La foto és del Francesc Cucurull, és clar.

Aguait als Aiguamolls del Pla.

Aguait als Aiguamolls del Pla.
Els ja ex-merdamolls són la nostra petjada més visible sobre el paisatge, sens dubte.

Bosc del Vilalta, a Farena.

Bosc del Vilalta, a Farena.
A Farena, les nostres gestions van fer que la FTP adquirís el Bosc del Vilalta.

Plafó a la Sallida.

Plafó a la Sallida.
El Manel Concernau va fer els plafons explicatius de la Sallida, a Montblanc.

Huayna-Potosí.

Huayna-Potosí.
Amb uns companys de Girona, el Quim Tell entre ells, vam fer cim al Huayna-Potosí, de 6.088m. als Andes de Bolívia, el 1992.

Cim del Mont-blanc.

Cim del Mont-blanc.
Amb el Romuald Fonts, vam fer el Mont-blanc el 1992, com es pot veure, el dia era magnífic.

Segon intent al Matterhorn.

Segon intent al Matterhorn.
En un segon intent, el 2007, ja vam poder fer cim. El temps, com es pot observar, va ser molt millor.

Dos de nou amb folre.

Dos de nou amb folre.
Ser de Ca la Gallineta i pertànyer a la Colla Vella dels Xiquets de Valls ja és en sí mateix un motiu d'orgull, però haver format part d'aquest castell és assolir el cim. Foto: Colla Vella.

Gangues

Gangues
Si la foto del falcó cama-roig es veu malament al llibre, aquesta de dues gangues a Alfés es veu encara pitjor, avui li puc fer una mica de justícia. Foto feta en completa llibertat, amb el Dyane6 com a aguait.

Niu de Perdiuera

Niu de Perdiuera
Aquest niu, al Camp de Tarragona, és el més famós de perdiuera de Catalunya, les fotos que en va fer l'Oriol Alamany s'han publicat a moltíssims llibres. Nosaltres també en vam fer algunes des del mateix aguait, encara que la qualitat no és la mateixa, és clar.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.

l"AMPA al Delta de l"Ebre.
A l'escola Puigcerver, de Reus, durant un temps vam formar part de l'AMPA, entre les activitats que vam fer hi va haver aquesta excursió al delta de l'Ebre.

Curset d"ornitologia a Montblanc.

Curset d"ornitologia a Montblanc.
Hem fet diversos cursets d'ornitologia, però sens dubte el que ha comptat amb alumnes de més nivell -més que jo- ha estat el que vaig fer a Montblanc, amb el CHNCB.

Colónies al Montsant.

Colónies al Montsant.
Vam fer amb l'escola Enxaneta unes colónies al Montsant que van ser tot un èxit.

Curs submarinisme.

Curs submarinisme.
Amb els companys d'Aqualatasub, vam fer el corresponent curs per a l'obtenció de l'OWD. Foto: Aqualatasub.

Grup del cens de cabra als Ports.

Grup del cens de cabra als Ports.
El cens de cabra salvatge als Ports del País Valencià, el 1988, va ser un dels meus primers treballs com a naturalista, aquest és el grup de gent que el va fer, tots de la terra excepte el J. Solé, el J. Mateos i jo mateix.

Sopar del Bou de Reus.

Sopar del Bou de Reus.
Els portadors del Bou de Reus en un sopar on, per sort, no calia agafar el cotxe per tornar a casa.

Carros de foc.

Carros de foc.
Amb bones companyies, vam fer els Carros de foc en obert el 2003, el 2010 hi tornem en Sky Runner.