Dir König a Valls és entès per tothom. Sens dubte, aquest bar, responent al la traducció del seu nom al català, és el Rei a Valls.
Ningú no ha anat mai a fer un cafè, trobar-se amb els amics, esmorzar, berenar o dinar al König.
El secret de l’èxit és...en fi, no hi ha secret, hi ha molts secrets:
El primer, sens dubte, la personalitat dels amos. L’Antoni i l’Adela tenen el caràcter ideal per acollir tothom. Sempre amb la rialla a la cara, sempre amb un comentari amable. Jo, que he treballat molts anys a l’hostaleria, conec perfectament qui és dotat i qui no per a aquest negoci -vaig tenir un excel·lent mestre- i ells dos son perfectes, per a això.
En segon lloc, per a mi, i penso que per a molta gent, és important la qualitat del que compres. Quan vaig a prendre un cafè –vaig poc a bars, normalment sols a prendre cafè- m’agrada que sigui un bon cafè. I a Valls, quan volia tenir un bon cafè, havia d’anar al König.
En tercer lloc –encara no entenc per què- el caliu que es forma al König és degut, segons sembla, a que el local és estret, petit, facilita el contacte entre la gent. Quasi gairebé per força has de parlar amb tothom, perquè els trepitges.
I, finalment, és clar, s’hi menja bé, barat i ràpid. Cosa difícil de trobar, encara que en aquest aspecte sí que hi ha bona competència a Reus.
Doncs bé, des que treballo a Reus he deixat d’anar al König, on anava quasi cada dia perquè la meva oficina era just al costat. I ara, més de tres anys més tard,és el König el que m’ha seguit.
El Món és petit, sens dubte. L’Anton i l’Adela han obert una franquícia, si se’n pot dir així, al carrer Santa Anna, a Reus. Un carrer pel qual he passat moltíssims cops.
Abans d’ahir vam anar a la inauguració. Efectivament, tal i com esperava, compleix tots els requisits mínims per a ser el Rei a Reus, com ho és a Valls. És estret i allargat, hi ha bon tracte, bon cafè i s’hi menja bé.
Malauradament, a data d'avui (maig del 2012) he de dir que per raons diverses, el König de Reus no ha tingut pas l'èxit del de Valls, fa temps que han tancat.
Ningú no ha anat mai a fer un cafè, trobar-se amb els amics, esmorzar, berenar o dinar al König.
El secret de l’èxit és...en fi, no hi ha secret, hi ha molts secrets:
El primer, sens dubte, la personalitat dels amos. L’Antoni i l’Adela tenen el caràcter ideal per acollir tothom. Sempre amb la rialla a la cara, sempre amb un comentari amable. Jo, que he treballat molts anys a l’hostaleria, conec perfectament qui és dotat i qui no per a aquest negoci -vaig tenir un excel·lent mestre- i ells dos son perfectes, per a això.
En segon lloc, per a mi, i penso que per a molta gent, és important la qualitat del que compres. Quan vaig a prendre un cafè –vaig poc a bars, normalment sols a prendre cafè- m’agrada que sigui un bon cafè. I a Valls, quan volia tenir un bon cafè, havia d’anar al König.
En tercer lloc –encara no entenc per què- el caliu que es forma al König és degut, segons sembla, a que el local és estret, petit, facilita el contacte entre la gent. Quasi gairebé per força has de parlar amb tothom, perquè els trepitges.
I, finalment, és clar, s’hi menja bé, barat i ràpid. Cosa difícil de trobar, encara que en aquest aspecte sí que hi ha bona competència a Reus.
Doncs bé, des que treballo a Reus he deixat d’anar al König, on anava quasi cada dia perquè la meva oficina era just al costat. I ara, més de tres anys més tard,és el König el que m’ha seguit.
El Món és petit, sens dubte. L’Anton i l’Adela han obert una franquícia, si se’n pot dir així, al carrer Santa Anna, a Reus. Un carrer pel qual he passat moltíssims cops.
Abans d’ahir vam anar a la inauguració. Efectivament, tal i com esperava, compleix tots els requisits mínims per a ser el Rei a Reus, com ho és a Valls. És estret i allargat, hi ha bon tracte, bon cafè i s’hi menja bé.
Malauradament, a data d'avui (maig del 2012) he de dir que per raons diverses, el König de Reus no ha tingut pas l'èxit del de Valls, fa temps que han tancat.
3 comentaris:
S'hi podrà fumar?
Costa molt trobar locals a Reus on no estigui infestat de fum i a l'hora no es vengui pa.
Avui hem anat a dinar al Konig de Reus. Molt xulo. I, com sempre, ben tractats. També hem saludat l'Antoni. L'he felicitat per ser una persona amb tanta empenta. Més persones com ell i l'Adela ens faltarien a Valls.
A mi també em molesta molt el fum del tabac quan estic dinant. A les taules hi havia cendrers, però no he vist a ningú fumant. Casualitat, potser.
sigui com sigui, a Reus estan de sort amb el nou Konig. Tant de bo els hi vagi molt bé.
Ara ja conec dos llocs per anar a fer el toc un a Valls i l'altre a Reus. Gràcies.
Publica un comentari a l'entrada